02/33872835

kontakty Nedeľa - Voľno

Dovolenka v Belinde ~ Recenzia hotela Belinda (4*)

Táto stránka je súčasťou starej verzie nášho webu. Niektoré odkazy a informácie už môžu byť zastaralé alebo neplatné. Aby sa Vám zobrazovali aktuálne ponuky a informácie, prejdite prosím na nové stránky:
Travel.Sk   
Titulná stránka, vyhľadávanie zájazdov
Titulok príspevku:Dovolenka v Belinde
Váš vek:35-45
Zloženie cestujúcich:rodina
Termín pobytu:júl 2011
Trvanie:týždeň/6-8 nocí
Dátum pridania:11.07.2011
Čím vyššie hodnotenie, tým je lepší dojem
Celkové hodnotenie:
starstarstarstarstar-blankstar-blank
Hotel je príjemný, v okolí je z tých lepších, aj keď zodpovedá skôr kategórii ***. Veľké sklamanie pre nás bolo samotné Turecko - mentalita ľudí je diametrálne odlišná a pokiaľ nemáte radi pokrikujúcich ľudí, veľké preplnené bazáre s dusným vzduchom a lenivosť, na konci dovolenky si poviete, ako dobre že žijem, kde žijem. Pláž
Poloha:
starstarstarstarstar-blankstar-blank
Priamo pri hoteli sa nachádza "promenáda" vedúca ku námestiu pri malom jazere, cca 100m od pláže. Ak prehltnete odpadky, rozbité okraje chodníkov a špinu v umelom potôčiku, dá sa tam príjemne poprechádzať. Je tam niekoľko lekárni, priamo pri hoteli market so základnými potravinami, zmrzlina atď. Približne sedem kilometrov od historického mesta Side, vzdialenosť sedí s vzdialenosťou uvádzanou v katalógu CK. Do mesta sa dá bez problémov dostať tzv. "dolmušmi" (č. 10 a 11), cena je 1€ na osobu. Pre pár je to teda aj so spiatočnou cestou 4€. Pamiatky v Side sú krásne, aj keď zanedbané. Vstup do amfiteátra je za poplatok, inak všetko zdarma. 4 kilometre od hotela sa nachádza mesto Manavgat, okrem veľkého bazára, kde nájdete okrem kópií značiek ako je Gucci, Armani, či Adidas alebo Puma, aj trh so zeleninou, koreninami a rybami. Doprava do mesta takisto dolmušmi - č. 2, cena rovnaká.
Ubytovanie:
starstarstarstarstar-blankstar-blank
Izba nie príliš veľká, ale na prespatie a umytie sa bohato stačí. Upratovanie každý deň. Kúpeľňa bola dostačujúca, aj keď medzi kachličkami v sprche bolo trochu plesne, nekonali sa žiadne katastrofické scenáre ako sa v niektorých recenziách píše. Klíma individuálna, stará centrálne riadená už nefunguje. Balkón vybavený dvoma plastovými stoličkami, stolčekom a popolníkom. Slovákov väčšinou šupnú na prízemie, avšak to sa ukázalo ako výhoda (žiadne slnko, otočenie smerom do záhrady - kľud). Izba však zodpovedá skôr troj hviezdičkovému hotelu (podľa európskeho meradla).
Služby:
starstarstarstarstar-blankstar-blank
Personál milý, usmievajúci sa - žiadne výhrady. S angličtinou boli problémy, personál ovláda skôr nemecký a ruský jazyk, avšak na recepcii sme sa dohovorili. Na niektoré malé požiadavky vám však kývnu hlavou a nechajú ich tak.
Šport a zábava:
starstarstarstar-blankstar-blankstar-blank
Priamo v hoteli je jeden ping pongový stôl, biliard a posilňovňa. Tenisový kurt sa dá využívať zadarmo, za jeho osvetlenie sa ale už platí. Minigolf zrejme nebol používaný odkedy bol postavený, zarastený a zapadnutý v ihličí. Animátori slabí, každý deň to isté. Tri nemecké pesničky pre deti a potom pár pesničiek a "zábava" pre dospelých - raz za čas tanečnica, tancovanie hotelových párov na pódiu a do toho hudba cca do 23h. Niektorí animátori mi tiež prišli dosť namyslený, deti si príliš nevšímali a tvárili sa ako majstri sveta. Bazén dostačujúci, hlboký 1.4m, lehátka však treba obsadiť ráno okolo pol ôsmej. Voda veľmi príjemná. K dispozícii je aj malý detský bazén (0,4m) a bazén s dvoma šmýkľavkami skôr pre deti vo veku 3-10 rokov.
Stravovanie:
starstarstarstarstar-blankstar-blank
(Formou Ultra All Inclusive). Chválim dobrý výber zeleniny a šalátov, syrov. Výber mäsa na európske pomery slabý. Zvyčajne jeden druh mäsa a ryba na tri spôsoby, všetko jednej chuti. Každý druhý deň vás však poteší dobré grilované mäso alebo ryba. Prekvapil ma nulový výber morských špecialít (okrem rýb). Prílohy stále tie isté, ale chutné. Okrom množstva šalátov a dresingov zvyčajne zemiaky, ryža, cestoviny. Výber zákuskov veľmi dobrý, väčšina z nich je chutná a nie príliš sladká, čo v teplých dňoch veľmi oceníte. Non-stop káva (kapučíno, biela káva a nescafe), čaj a horúca čokoláda, taktiež 4-5 druhov dosť silných džúsov (treba ich riediť) a studená voda. V bare pri bazéne okrem spomínaných taktiež Fanta, Sprite, Carla Cola, pivo a iné miestne alkoholické nápoje. V bare na pláži výborné turecké placky, nápoje, šaláty a ovocie.
Pláž:
starstarstarstarstarstar
Cca 750m od hotela, 7-8 minút cesty voľnou chôdzou. Hotelový autobus chodí o 10h. tam, o 12-tej späť, o 14-tej opäť na pláž a o 17-tej naspäť - samozrejme zadarmo. Pláž čistá, dostatok lehátok aj slnečníkov. Pláž je piesčitá, vstup do mora tvorí jemný štrk a piesok. Vstup je však trošku prudší, rozhodne to však neprekáža.
Odporúčali by ste hotel Vašim známym?Áno
Zodpovedá podľa Vás hotel popisu v katalógu CK?Nie
Zodpovedá podľa Vás kategória hotela?Nie
Pomer cena/celkové služby:primeraný
Vaše meno:Martina
Ako často v priemere cestujete na zahraničné dovolenky?1x za 2 roky
Prejsť na stránku hotela