02/33872835

kontakty Pon-Pia 9:00-17:00

Super dovolenka ~ Recenzia hotela Alba Resort (5*)

Táto stránka je súčasťou starej verzie nášho webu. Niektoré odkazy a informácie už môžu byť zastaralé alebo neplatné. Aby sa Vám zobrazovali aktuálne ponuky a informácie, prejdite prosím na nové stránky:
Alba Resort ★★★★★
Turecko / Side / Colakli
Travel.Sk   
Titulná stránka, vyhľadávanie zájazdov
Titulok príspevku:Super dovolenka
Váš vek:26-34
Zloženie cestujúcich:rodina
Termín pobytu:september 2012
Trvanie:9-12 nocí
Dátum pridania:03.10.2012
Čím vyššie hodnotenie, tým je lepší dojem
Celkové hodnotenie:
starstarstarstarstarstar
Veľmi príjemná dovolenka, na ktorej sme boli od 18.9 do 28.9.2012 prostredníctvom ck medina - presnejšie cez ck aquatour, ktorá sídli v Žiline a v ktorej sú moc príjemné baby a ktoré nám tento hotel odporučili. Večer pri programe mi už bolo chladnejšie, ale niekedy bolo večer aj veľmi teplo. Počas dňa na pláži teplo, ale dalo sa na slnku vydržať celý deň,nie ako počas júla a augusta, kedy tam bolo tento rok okolo 38 stupňov. Určite sa chcem vrátiť na budúci rok opäť do tohto hotela a cez CK MEDINA. V hoteli je tiež zlatníctvo s českou kočkou, ktorá je veľmi zábavná.
Poloha:
starstarstarstarstarstar
Nikde nebolo ďaleko :-). Keďže sa nám nechcelo ísť do veľkej reštiky na obed, tak sme okrem jedného dňa obedovali v reštike na pláži, kde ste si mohli vybrať z viacerých jedál, ktoré boli ako menu. Nemali sme ešte dopitý jeden nápoj, už čašník niesol ďalší a nedávali sme žiadny bakšiš. Ale tiež to nebolo od každého čašníka, niektorí boli trošku zpomalení. Boli sme sa pozrieť aj okolo hotela alba royal a alba queen. Pekné hotely, ale ten náš bol najmilší a najkrajší, myslím tým, akú mal nádhernú záhradu. Pod hotelom boli obchodíky, v ktorých ste mohli kúpiť suveníry, oblečenie, obuv, sladkosti, samozrejme, že prevažne turecké, hlavne baklava, ktoré je super sladká :-)
Ubytovanie:
starstarstarstarstarstar
Po príchode na recepciu sme dostali občerstvenie v podobe welcome drinku, ktorý bol veľmi osviežujúci, nakoľko bol citrónový s čerstvým lístkom mäty. K tomu sme dostali koláčik, ktorý bol tiež veľmi mňamkovský. Hotel veľmi pekný, vybavenie na izbách sa postupne renovuje za modernejšie, na izbe bola rýchlovarná kanvica, minibar, ktorý je každodenne dopĺňaný a v ktorom sú pre dvojčlennú posádku na izbe: dve perlivé minerálky, dve neperlivé vody, dve mirindy, dve coly, dva toniky, ďalej káva, kapučíno a rôzne druhy čajov, ako ovocné, tak aj bylinné.
Služby:
starstarstarstarstarstar
Perfektné služby, personál veľmi úslužný (najmä upratovačky), animátori fantastickí, veľmi funny. V hotely je tiež kaderníctvo. Niektorí čašníci vedia pomerne dobre po nemecky, ale rozumieť sa im dá.
Šport a zábava:
starstarstarstarstarstar
Do 15.9 tam bola slovenská animátorka, ale boli tam animátori viacerí, s ktorými sa dalo dohovoriť anglicky, nemecky, maďarsky, alebo aj rusky, resp. aj po slovensky, lebo ukrajinky rozumejú slovenčine. Animátori sa venujú počas celého dňa, od rannej rozcvičky po raňajkách na futbalovom ihrisku, potom napr. streľba zo vzduchovky, aerobik v bazéne, poobede v mori, poobede volejbal, futbal a ešte milión iných aktivít, pre deti je tam zriadený miniklub, kde sa deťom venujú, večer je pre deti detská disko, kde sa udeľujú rôzne ceny, hlavne diplomy pre detičky.
Stravovanie:
starstarstarstarstarstar
Veľmi pestrá strava, kto chce môže mať od raňajok rôzne druhy musli,volského oka, hemendexu, čerstvú zeleninu, ovocie, salámy, šunky, fantastické čerstvé syry, ale boli aj údené. Večer boli rôzne druhy mäsa, dokonca tam bol stôl vyhradený pre diabetikov a tiež pre detičky detský bufet. Za čerstvé šťavy ste si mohli priplatiť, ale nebolo to drahé, okolo 3-4 tureckých lír, čo je okolo 1,50 až 2 eur. Počas dňa je tiež zmrzlina, alebo nanuky, záleží na čo máte nastavené momentálne chuťové poháriky.
Pláž:
starstarstarstarstarstar
Na pláž cesta trvala cca 4-5 minút, ale vôbec to nevadilo, lebo sa prechádzalo okolo krásneho bazéna a tiež popri prenádhernej palmovej aleji, za ktorou sa pestovali granátové jablká a pomaranče. Pláž bola každý deň upravená. Na moje prekvapenie bolo more skutočne ešte teplé, iba voda v bazéne bola studená, ale to bolo z toho dôvodu, že stále pritekala čerstvá voda a taktiež odtekala. Večer bazén čistili a dokonca počas dňa brali vzorky vody. Na pláži piekla pani gozlem, ktorý ste si mohli naplniť buď mäsom, syrom, zemiakmi, alebo kryštálovým cukrom. Pre mňa boli málo masné, resp. bolo v nich trošku oleja (asi olivového).
Odporúčali by ste hotel Vašim známym?Áno
Zodpovedá podľa Vás hotel popisu v katalógu CK?Áno
Zodpovedá podľa Vás kategória hotela?Áno
Pomer cena/celkové služby:dobrý
Vaše meno:Evita
Ako často v priemere cestujete na zahraničné dovolenky?1x za 2 roky
Prejsť na stránku hotela