02/33872835

kontakty Pon-Pia 9:00-17:00

Hodnotenie ~ Recenzia Armas Prestige (4*)

Táto stránka je súčasťou starej verzie nášho webu. Niektoré odkazy a informácie už môžu byť zastaralé alebo neplatné. Aby sa Vám zobrazovali aktuálne ponuky a informácie, prejdite prosím na nové stránky:
Travel.Sk   
Titulná stránka, vyhľadávanie zájazdov
Titulok príspevku:Hodnotenie
Váš vek:26-34
Zloženie cestujúcich:pár
Termín pobytu:júl 2011
Trvanie:9-12 nocí
Dátum pridania:24.07.2011
Čím vyššie hodnotenie, tým je lepší dojem
Celkové hodnotenie:
starstarstarstarstar-blankstar-blank
Hotel tak ako väčšina v Turecku sa pýši vysokou hviezdičkovou kategorizáciou, ale je všeobecne známe, že v týchto krajinách je potrebné jednu až dve hviezdy ubrať, aby sme sa dostali na reálne hodnotenie. Je pomerne vzdialený od letiska a taktiež asi 8 km od mesta Alanya. Nachádza sa v mestečku Mahmutlar, ktoré sa dynamicky vyvíja a je charakteristické stavebným ruchom, ten sa však vyskytuje po celom Tureckom pobreží, takže s ním treba rátať.
Poloha:
starstarstarstar-blankstar-blankstar-blank
Nevýhodou je pomerne veľká vzdialenosť od letiska a s tým súvisiaci dlhý transfer autobusom. Nás vykladali ako posledných, takže celý transfer z letiska nám trval ešte približne 3,5 hodiny, kým porozvážali všetkých dovolenkárov. Mestečko je vcelku pekné s dostatkom obchodov, suveníry sa dajú nakúpiť určite lacnejšie ako v sezóne preľudnenej Alanyi. Hotel je blízko mora, od ktorého ho delí len štvorprúdová cesta lemovaná množstvom odpadkov. Na pláž patriacu k hotelu sa však dostanete pohodlným podchodom, v ktorom nechýbajú sprchy a oplachovače nôh od piesku.
Ubytovanie:
starstarstarstarstar-blankstar-blank
Hotel je vcelku pekný, aj keď preplnený hlavne Rusmi a Turkami. To je však typické pre celé pobrežie. Izba nám úplne vyhovovala a poskytuje bežný štandard, ktorý dovolenkár potrebuje. Postele pohodlné. Hotel je dosť hlučný, takže partia Rusov čo sa ubytovala vo vedľajšej izbe od druhej polovice nášho pobytu nám nočný kľud dosť znepríjemňovala. Systém poschodí je riešený ako open space, čo tiež nie je veľmi šťastné. Boli sme ubytovaní na 6 poschodí zo 7, ale aj v noci som počul vyzváňanie telefónu z recepcie, prípadne ich zvonček, nehovoriac už o ľuďoch čo sa premávali popred dvere. Takže ak hľadáte ticho, ubytovanie Vám nebude vyhovovať. V hoteli prebiehajú rekonštrukcie, ale to len na najvrchnejšom poschodí a za celý pobyt ma nijako nerušili žiadni robotníci alebo práce. Nebolo nič počuť a nebyť natiahnutej fólie na poschodí nad nami tak ani neviem, že sa tam niečo robí. Izba bola vcelku čistá, upratovačky sa však netrhajú o jej upratovanie. Uteráky menia v dostatočných intervaloch, cca po 3 dňoch, s umývaním dlážky sa však veľmi netrápia, a tak najmä v kúpeľni sme ju mali po pár dňoch dosť špinavú. To, že sa nebodaj dohovoríte s upratovačkou nečakajte. Ovládajú len Turečtinu, navyše sú to zväčša postaršie panie, ktorým pohyb robí čiastočné problémy. Navyše som sa nemohol zbaviť dojmu, že na množstvo izieb a hostí ich je žalostne málo, takže vyslovene nestíhajú. Celkovo vo viacerých častiach som mal dojem, že kapacita hotela je na niektoré časti (bazén, jedáleň, bar pri bazéne) vyslovene predimenzovaná a personál nestíha.
Služby:
starstarstarstar-blankstar-blankstar-blank
Personál zväčša milý a ochotný, angličtinu však nečakajte, uspejete buď s Ruštinou alebo hlavne s Turečtinou. Anglicky+znaková reč a ukazovanie sa však ukázala ako dostatočná pre komunikáciu. Niektorí čašníci a najmä barmani sú však drzí a neochotní. Uprednostňujú domácich, najmä pri čakaní v rade na nápoje, ale nerobia to vyslovene okato. Keďže je to muslimská krajina, tak niektorí vyslovene majú problém s obsluhovaním žien. Stalo sa nám to raz pri bare v bazéne, kde barman priateľku vyslovene ignoroval. Okrem týchto drobných chybičiek krásy som však bol vcelku spokojný.
Šport a zábava:
starstarstarstarstarstar-blank
Animátori iba Rusi a Turci, snažia sa však tlmočiť aj angličtinu a nemčinu. Snažili sa zapájať ľudí a každý deň okrem bežných gymnastiky, vodnej gymnastiky, vodného póla a podobných aktivít vymýšľali aj nové súťaže a každý večer po 22-hej na pláži sprostredkovali nový show program na nejakú tému, napr. Mister hotela Happy Elegant, Fakírska šou atď. Na pláži si zahráte plážový volejbal a ping-pong. Za biliard treba platiť extra. Za poplatok sa môžete tiež povoziť na vodnom skútri, či na padáku za motorovým člnom. Vyžitie vcelku pestré a zaujímavé.
Stravovanie:
Strava bola vcelku dobrá, najmä zelenina a šaláty fantastické. Kto je mäsový typ musí rátať s tým, že je v muslimskej krajine, takže bravčovinku musí oželieť. Väčšinou len kuracina, ktorú chcú ale všetci, takže si treba počkať pár minút v rade. Niekedy sa dávala na prídel, čo je v 5 hviezdovom hotely zvláštne. Súvisí to však zrejme s predimenzovanou kapacitou hotela na stravovacie kapacity a taktiež zrejme aj s plytvaním jedlom, ktoré praktizujú najmä domáci Turci. Toľko vyhadzovanej stravy som ešte nevidel. Naberú si plné stoly a polovicu nechali tak, takže napr. z niektorých druhov koláčov už neskôr nebolo, ale postupne dokladali nové. Ovocie chutné, najmä melóny, slivky, marhule a pod. Nápoje v all inclusive programe dostupné, všetky nealko ako cola, fanta, sprite, z alkoholických domáce pivo (pomerne nízky obsah alkoholu) a domáce alkoholické nápoje. Hlavne v návalovom čase obedov a večier si však treba počkať v rade. Do sýta si môžete sami načapovať miestne ovocné džúsy, ktoré sú však brutálne presladené, vodu zo zásobníka aj z automatu, z automatu kávu, čaj (vynikajúci a na výber viac druhov), čokoládu, kapučíno a pod. Mne osobne strava veľmi chutila aj keď prvý deň som skombinoval veľa druhov a bolo mi mierne ťažko. Kto sa však stravuje striedmo a s rozvahou, tak si určite príde na svoje. Jedlo bolo teda chutné. Opäť je to troška horšie s čistotou, pretože úplne čistý tanier som síce našiel vždy ale až po podrobnejšej prehliadke kôp tanierov. Opäť kameň úrazu množstvo ľudí a kapacity nestačia na dôkladné čistenie takého množstva riadu. To isté stoly, podlaha a stôl v jedálni. Niektorí ľudia sa skrátka chovajú ako prasce (aj Slováci) a tak personál nech sa sebe viac snaží, tak to nestíha všetko udržať v absolútnej čistote.
Pláž:
starstarstarstarstar-blankstar-blank
Pláž priestranná, pomerne čistá, dostatok lehátok a slnečníkov. Odporúčam preštudovať si pred odchodom všetky podmienky a informácie o hotely, pretože niektorí naši krajania boli veľmi prekvapení, že musia zaplatiť depozit za osušku a za výmenu za čistú 2€. V hotelových podmienkach aj v info, ktoré som ja mal od cestovky Seneca Tours, je to však úplne jasne napísané. Stačí si to prečítať a nenadávať potom na všetko a na všetkých. More bolo dosť nepokojné s pomerne veľkými vlnami a vstup je sťažený množstvom kameňov. Veľa ľudí sa na nich poranilo vrátane mňa. Stačí, že vás vlna posunie noha prejde po kameni ako po ostrí noža a rozrezaná päta je na svete. Varujem aj pred službami lekára, ktorého odporučí delegátka. Za ošetrenie si vyinkasoval 100 € samozrejme najvyššiu čiastku, ktorú ste povinní zaplatiť v hotovosti a poisťovňa to následne refunduje. Napriek našej dohode, že o týždeň vyberie stehy, nič také sa nekonalo. Zrazu mali plné ruky práce a na ďalší deň mi oznámli cez delegátku, že keďže sa nasledujúci deň vraciam na Slovensko, tak by to poisťovňa neuhradila a musel by som si to znovu zaplatiť. Nepochybujem, že by to zase bolo 100 €. Takže pozor na Turcov, žiadna dohoda neplatí, všade, aj v obchodoch vás chcú hlavne oklamať, zarobiť na vás atď...Aj z týchto dôvodov som sa rozhodol, že Turecko už nenavštívim. Delegátka sa o nás starala pomerne dobre, aj keď nezvládla úplne komunikáciu s lekárom a jeden deň som ju ešte musel urgovať cez sms, je to však určite vyťaženosťou, pretože keď som videl aké nezmysly vadia Slovákom a na čo všetko sa sťažujú, tak mi rozum zastával.
Odporúčali by ste hotel Vašim známym?Áno
Zodpovedá podľa Vás hotel popisu v katalógu CK?Áno
Zodpovedá podľa Vás kategória hotela?Nie
Pomer cena/celkové služby:primeraný
Vaše meno:
Ako často v priemere cestujete na zahraničné dovolenky?1x za rok
Prejsť na stránku hotela