02/33872835

kontakty Pon-Pia 9:00-17:00

Telatyie resort = hotel Happy elegant. Dovolenkári pozor!!! ~ Recenzia Armas Prestige (4*)

Táto stránka je súčasťou starej verzie nášho webu. Niektoré odkazy a informácie už môžu byť zastaralé alebo neplatné. Aby sa Vám zobrazovali aktuálne ponuky a informácie, prejdite prosím na nové stránky:
Travel.Sk   
Titulná stránka, vyhľadávanie zájazdov
Titulok príspevku:Telatyie resort = hotel Happy elegant. Dovolenkári pozor!!!
Váš vek:26-34
Zloženie cestujúcich:rodina
Termín pobytu:jún 2011
Trvanie:9-12 nocí
Dátum pridania:30.06.2011
Čím vyššie hodnotenie, tým je lepší dojem
Celkové hodnotenie:
starstar-blankstar-blankstar-blankstar-blankstar-blank
Odporúčam nekupovať si zájazd cez cestovku koala tours!!! Tento hotel sme si totiž vôbec nevybrali my. Mali sme ísť do Konakli do hotela Telatyie resort, no po príchode na letisko v Antalyi nám oznámili, že z kapacitných dôvodov nám zmenili hotel, ktorý je na tej istej úrovni a v tom istom stredisku. Nič iné vám neostáva iba nasadnúť do autobusu. 4 hodiny beznádeje, kedy neviete kde idete a čo s vami bude neprajem nikomu. Ani ten pocit ostať na záver o 4 ráno osamotené v autobuse s dvoma turkami nebol vôbec príjemný. Na druhý deň sme sa od dovolenkárov dozvedeli, že sme v úplne inom stredisku. Delegátka nereflektovala na naše sms-ky a keby nás slováci neupozornili, že videli delegátku v ten deň v hotely (čo nebolo nikde napísané), museli by sme s nespokojnosťou počkať do ďalšieho dňa, kedy sme mali oficiálne uvítacie stretnutie. Delegátka nám prisľúbila, že za možný doplatok sa pokúsi nás presunúť do iného lepšieho hotela. Po troch dňoch nevybalených kufrov, znechutenia, stresu a vodenia za nos nám povedala, že sa s tým nedá nič robiť. Pri spisovaní reklamácie nám nedala ani reklamačný záznam. Ospravedlnenie, že sme si kúpili zájazd v last minute a že sa to nestáva je absurdný. Neboli sme totiž jediný prípad. Ten istý problém so zámenou Telatyie resort počas nášho pobytu malo 5 rodín. Ďalšie asi tri premiestnili v rámci strediska Mahmutlar do iných hotelov a to dokonca ľuďom čo si kúpili zájazd na first moment v januári. V obchodných podmienkach v katalógu, s ktorými sme neboli oboznámené, má Koala stanovené, že vo výnimočných prípadoch vám môžu zmeniť hotel. Ako je to so strediskom to sme sa nedočítali. Toto mi už výnimočné však nepríde, skôr je to bežná záležitosť. Informujte sa preto na takúto skutočnosť v cestovke a pripravte sa na to!!! Hotel jednoznačne neodporúčam, pretože ani zďaleka nezodpovedá svojmu raitingu. Max. 3 hviezdy korešpondujú so stavom v hotely.
Poloha:
starstar-blankstar-blankstar-blankstar-blankstar-blank
Stredisko Mahmutlar neodporúčam, pretože je vo výstavbe, hotely v záhradách a promenády na pláži nečakajte. Nemáte sa tam kam prejsť okrem jednej ulici popri hlavnej ceste, kde stretnete domorodcov a nepríjemných obchodníkov. My sme chodili do Alanye (asi 6 km od hotela), kde je aj prístav, hradby, veľký bazár a obchody.
Ubytovanie:
starstar-blankstar-blankstar-blankstar-blankstar-blank
Po príchode do hotela bola izba špinavá a najlepší bonus bola skutočnosť, že nám nesplachovalo wc. Táto porucha sa objavovala počas celej dovolenky, ktorú sme si opravovali samé. Dostať izbu s výhľadom na more je za trest, pretože pod hotelom je rušná 4-prúdová cesta a vyspať sa v takom hluku je takmer nemožné. Prvé dni tiekla iba studená voda, 2x sa nám stalo, že voda netiekla vôbec.
Služby:
starstar-blankstar-blankstar-blankstar-blankstar-blank
Hotel v žiadnom prípade nezodpovedá 5 hviezdičkovej kategorizácii. Všade bola špina v izbách, jedálni, v bazéne. Bordel ešte umocňoval fakt, že v hotely naďalej pokračujú rekonštrukčné práce, pričom vŕtačka pri raňajkách alebo večeri nebola ničím výnimočným. Služby boli na otrasnej úrovni. Drzí, neochotní a neprofesionálni čašníci mali iba funkciu zberačov riadu a pozdrav nečakajte. Upratovačka nám opakovane vstúpila do izby, keď sme mali, zapnutú signalizáciu nevyrušovať, pričom na miesto upratovania ju viac zaujímalo prestavovanie klimatizácie. Uteráky a posteľné prádlo sme mali menené 2 krát, pričom prikrývky sme mali za celý pobyt tie isté. Po umytí podlahy bola celá izba špinavšia ešte viac, ako pred tým ako upratovačka prišla. Na recepcii ako aj v celom hotely bolo problematické dohovoriť sa po anglicky, uspejete skôr po rusky.
Šport a zábava:
starstar-blankstar-blankstar-blankstar-blankstar-blank
O animácie sa staral jeden Turek a Ruska, pričom Slovákov a Čechov do aktivít veľmi nezapájali.11 dní sme počúvali tú istú hudbu dookola, až také zabavné to nebolo.
Stravovanie:
starstar-blankstar-blankstar-blankstar-blankstar-blank
Stoly, obrusy, príbor, taniere, šálky, misy, podlaha, zelenina všade špina. Ráno tam boli dokonca špinavé hrnce po večernej polievke. Strava all inclusive bola na 5 hviezdičkový hotel strašne slabá. Raňajky pozostávali z pečiva, vajec, syrov, olív, uhoriek, paradajok, ich salám sem tam párkov, cereálií a lekvárov. Dva krát podávali dolky čo bola oslava. Ovocie na raňajky nečakajte. Červený melón (2 krát žltý), marhule a pomaranče (vždy len dva druhy z uvedených ovocia) ste dostali iba na obed a večeru. Mäso bolo iba v jednom hrnci (väčšinou kuracina), na ktorý ste si museli vystáť nekonečnú radu, pričom niekedy ho dával kuchár "na prídel", čo je v 5 hviezde neuveriteľné. O koláče bola s rusmi bitka a keby sme prišli na chody o hodinu neskôr, asi by nás čakali vybrakované pulty, pretože to veľmi nedokladali. Bonus v hotely bola voda, ktorú nám podávali vo vodných výdajnikoch (v jedálni i na pláži). Asi po 6 dňoch sme sa dozvedeli a následne na vlastné oči videli, že náhradné barely napĺňali vodou z vodovodu! V týchto závažných praktikách sme našli potenciálny zdroj našich črevných problémov.
Pláž:
starstar-blankstar-blankstar-blankstar-blankstar-blank
Pláž bola celkom obstojná. Pozitívom bolo, že tam bol dostatok lehátok a slnečníkov, takže aspoň pri mori (na rozdiel od malého bazénu a vraj aquapark) ste nemali núdzu o miesto. Do vody je však ťažký vstup. Vo vode sú ostré kamene a keďže tam boli pretrvávajúce vlny, ľudia sa zvykli dobiť a poraniť, čo sa stalo aj mne. Odporúčam preto obuv do vody a pri veľkých vlnách radšej ostať na brehu. Bonusom je stoka (asi z kanalizácie) hneď vedľa pláže, kde pán vysypával exkrementy od ťavy a somára, ktorí boli na pláži najväčšia atrakcia.
Odporúčali by ste hotel Vašim známym?Nie
Zodpovedá podľa Vás hotel popisu v katalógu CK?Nie
Zodpovedá podľa Vás kategória hotela?Nie
Pomer cena/celkové služby:neprimeraný
Vaše meno:Michaela P.
Ako často v priemere cestujete na zahraničné dovolenky?1x za rok
Prejsť na stránku hotela