02/33872835

kontakty Nedeľa - Voľno

hodnotenie Hotel Ontur ~ Recenzia Grand Hotel Ontur (5*)

Táto stránka je súčasťou starej verzie nášho webu. Niektoré odkazy a informácie už môžu byť zastaralé alebo neplatné. Aby sa Vám zobrazovali aktuálne ponuky a informácie, prejdite prosím na nové stránky:
Travel.Sk   
Titulná stránka, vyhľadávanie zájazdov
Titulok príspevku:hodnotenie Hotel Ontur
Váš vek:26-34
Zloženie cestujúcich:pár
Termín pobytu:jún 2013
Trvanie:týždeň/6-8 nocí
Dátum pridania:01.07.2013
Čím vyššie hodnotenie, tým je lepší dojem
Celkové hodnotenie:
starstarstarstarstarstar
Perfektná dovolenka - tento hotel vrelo odporúčam každému, kto si chce vychutnať bezstarostné leňošenie a kvalitné hotelové služby. U nás s priateľkou maximálna spokojnosť. Nedostatkov bolo skutočne len zopár: 1) zlá káva na hoteli, 2) málo rýb v ponuke, 3) na pláži sa z kapacitných dôvodov nedajú hrať hry (beachvolejbal, resp. futbal) a tiež vodné športy. Napriek tomu si tento hotel zaslúži maximum hviezdičiek.
Poloha:
starstarstarstarstarstar
Hotel sa nachádza v pokojnom západnom cípe Turecka na Egejskej riviére - cca. 80 minút cesty autobusom z letiska v Izmire. Približne 6 km od hotela sa nachádza prístavné mestečko Cesme, kde to večer žije typicky po turecky (reštaurácie, hudba, kaviarne, obchodíky so suvenírmi...) Môžete si tu vychutnať kávu, čaj alebo vodnú fajku, poprechádzať sa v blízkosti prístavu, sú tu viaceré minarety a hrad. Asi 3 km od hotela je mestečko Dalyan - menšie ako Cesme, ale tiež čarovné. Do oboch miest jazdia shuttle mikrobusy z hotela (10.00 a 14.00), alebo sa dá ísť miestnou dopravou tzv. dolmusom (lístok z Hotela Ontur do Cesme stojí 3 líry, t.j. cca 1,2 eura). Dolmus jazdí každých 30 minút a zastavuje priamo pred vstupom do hotela pred bezpečnostnou rampou. Cestovka ponúkala celodenné zájazdy loďou, vraj stáli za to (za cca 35 eur na osobu aj s obedom, pitie si platíte extra a nevýhodou bol poľský sprievodca) - my sme nešli, preto nevieme posúdiť....
Ubytovanie:
starstarstarstarstarstar
Priestranné izby s krásnym výhľadom na Egejské more a na protiľahlé grécke ostrovy. Hotel spĺňa štandard 5 hviezdičiek. V izbe veľké zrkadlo, kúpeľňa s vaňou, každý deň chodili upratovať komplet celú izbu aj so sociálnym zariadením, denne dopĺňali minibar (minerálka, Pepsi) pri AI programe.
Služby:
starstarstarstarstarstar
Veľmi milé prekvapenie. Od recepčných cez upratovacie čaty, čašníkov až po plavčíka boli všetci veľmi milí a ochotní. Počas 8 dní sme ani raz nemuseli riešiť nič a na nič sa sťažovať! Po príchode na hotel skoro ráno nás hneď (do 15 minút) ubytovali a od obeda (12.00) nám platil All inclusive program. Na cestu domov (skoro ráno o 4.45) nám zabalili balíčky s jedlom.
Šport a zábava:
starstarstarstarstarstar-blank
Vo vonkjšom areáli sa nachádzajú 2 bazény (1 na pokojné plávanie, kde bolo vždy len pár ľudí a druhý na zábavu - je pri ňom tobogán a animátori organizujú rôzne súťaže vo vodnom póle, šípkach a pod.) + v klimatizovanej miestnosti sa dal hrať stolný tenis a bol tam detský kútik. V areáli hotela sa nachádza aj futbalové ihrisko s umelou trávou a tenisový kurt, no tie sme vôbec nevyužili, keďže sme boli skoro stále pri vode. K dispozícii aj vnútorný bazén, masáže, sauna, Spa a fitko so stacionárnym bicyklom, bežeckými pásmi, Orbitrekom. Večer živá hudba pri bare, diskotéky, programy (fakírska šou, miss Hotela a pod.).
Stravovanie:
starstarstarstarstarstar-blank
Bufetový spôsob, kuracie mäso, hovädzie, šaláty, cestoviny, syry. Na raňajky čerstvá omeleta so šunkou alebo so syrom. Počas celého dňa dostatok ovocia a zákuskov. V rámci All inclusive pivo (Efes), ozaj dobré červené a biele turecké víno, Pepsi, 7Up, Mirinda, Tonic, voda, minerálka, Raki, voda, Gin.
Pláž:
starstarstarstarstarstar-blank
Typická hotelová - jediná udržiavaná v blízkom okolí. Nebola "tlačenka", každý si našiel svoje miesto, či chcel byť na slnku alebo v tieni pod slnečníkom. Prístup na ňu mali len hoteloví hostia, takže ste si bez obáv mohli ísť zaplávať a nechať si osobné veci na ležadle bez obavy, že by vám ich ukradli. Rozlohou bola pláž menšia s nie príliš pohodlným kamenistým vstupom do vody, ale po pár krokoch v mori nasledoval jemný piesok. Kvalitou služieb (plážový bar, slnečníky, ležadlá) super! Personál (plavčík, údržbár pláže) sa snažili, celý deň makali na plné obrátky k spokojnosti hostí. Voda v mori ešte koncom júna nebola zohriata, ale bola príjemne osviežujúca a koniec-koncov kto chcel teplú, mal na výber dva bazény. Prístup na pláž praktický - výťahom. K dispozícii za poplatok aj štýlové ležanie na Lounge ležadlách (tuším 30 eur na deň?), tie však využíval v čase nášho zájazdu málokto. Sprcha, prezliekáreň, WC = samozrejmosť.
Odporúčali by ste hotel Vašim známym?Áno
Zodpovedá podľa Vás hotel popisu v katalógu CK?Áno
Zodpovedá podľa Vás kategória hotela?Áno
Pomer cena/celkové služby:vynikajúci
Vaše meno:Lukáš
Ako často v priemere cestujete na zahraničné dovolenky?1x za rok
Prejsť na stránku hotela