02/33872835

kontakty Veľký piatok - Voľno

Super oddych ~ Recenzia hotela Belek Beach Resort (5*)

Táto stránka je súčasťou starej verzie nášho webu. Niektoré odkazy a informácie už môžu byť zastaralé alebo neplatné. Aby sa Vám zobrazovali aktuálne ponuky a informácie, prejdite prosím na nové stránky:
Travel.Sk   
Titulná stránka, vyhľadávanie zájazdov
Titulok príspevku:Super oddych
Váš vek:35-45
Zloženie cestujúcich:rodina
Termín pobytu:august 2013
Trvanie:9-12 nocí
Dátum pridania:13.08.2013
Čím vyššie hodnotenie, tým je lepší dojem
Celkové hodnotenie:
starstarstarstarstarstar-blank
Naša prvá skúsenosť s Tureckom je veľmi pozitívna. Služby v turistických oblastiach sú na vysokej úrovni. Vyššia trieda hotela je zárukou bezproblémovej dovolenky. Belek Beach Res. je ideálny najmä pre rodiny s detmi (aj malými). Príjemný personál, dôraz na čistotu, výborné jedlo, teplé more aj atrakcie pre bazénové typy - to všetko za prijateľnú cenu v porovnaní z ostatnými hotelmi. Skrátka super.
Poloha:
starstarstarstarstar-blankstar-blank
Rezort je vzdialený cca 45min. cesty autobusom od letiska v Antalyi, v blízkosti turistického mestečka Belek. Bezprostredné okolie je pre našinca, ktorý je v Turecku prvý krát asi trochu šokujúce, no netreba sa nechať znechutiť. Pri pohľadoch z autobusu cestou z letiska sa strieda špina a odpadky popri ceste s prekrásnymi zelenými plochami nekonečného golfového rezortu. Obrazy dávajú tušiť aj realitu chudoby, ktorá je v úplnom kontraste bohatstva hotelových komplexov pre turistov. Hned z ľavej strany Belek Beach je rozostavaný betónový kolos, ktorý naštastie zanikne v príjemnej atmosfére hotelovej záhrady. Hotel z pravej strany je už funkčný, ale nerušivý. Cca 5-10 min. chôdze od vstupnej brány sú drobné obchodíky, prevažne s turistickým tovarom - suveníry, oblečenie, koža. Je tu aj lekareň a lokálne potraviny. Spojenie s dedinkou Belek zabezpečuje lokálny bus - dolmusa alebo taksi (cca 35euro za cestu tam a späť, teba zjednať).
Ubytovanie:
starstarstarstarstarstar-blank
Hotel pozostáva z 3 prepojených budov,pričom v hlavnej je recepcia, lobby bar (24hod.drinky), jedáleň, samostatný bufet pre deti (večera), jedáleň a la carte a zopár obchodíkov (textil,obuv, koža, mix). Ubzytovanie je v štandarných izbách. My sme mali 2+2, s manželskou posteľou a prísteľkou vo forme norm. lôžka a jednou detskou postieľkou (bez poplatku na vyžiadanie na recepcii). Izba na prespanie dostatočne priestranná, s kozmetickým stolíkom a zrkadlom, TV (možnosť priplatenia progr., v cene sú základné turecké, nemecké a angl.), minibar s denným dopĺňaním vody, 2mi kreslami a malým stolíkom. Klima výkonná, samostatne regulovateľná. Malý balkónik s dvomi stoličkami, kde sme sušili plavky. Kúpeľna je menšia - vaňa so sprchovou zástenou, wc, pult s umývadlom a zrkadlom, sušič na vlasy. Denné upratovanie s výmenou uterákou, ustlaním postele a zotretím podlahy + uprataním kúpelne. Telefón na recepciu, možnosť extraplatených medzinárodných hovorov. Wifi zadarmo, dokonca sme mali celkom dobrý signál aj v najvzdialenejšej budove od recepcie...
Služby:
starstarstarstarstarstar-blank
Vynikajúce. Personál úctivý, veľmi milý k deťom. Neskutočne pracovitý, až mal chvíľami človek pocit "otrokára". V reštaurácii je neustály pohyb, strava je fromou bufetu. Stoly po stravnikoch sú ihneď upratané a pripravené na ďalších. Čašníci kmitajú, obsluhujú s nápojmi, keď je niekdo lenivý si ísť sám načapovať.. použité taniere odnášajú priebežne. Služobne mladší sú neustále kontrolovaní šéfmi. Skrátka, super zorganizované. Reštaurácia s plnohodnotnou možnosťou naobedovania sa v plavkách je tesne pri pláži. Navyše fungujú asi 3 samostatné bary počas celého dňa na nápoje + miesta s automatickými dávkovačmi džúsov a vody. V hoteli je SPA a wellness s možnosťou masáže, sauny a tureckých kúpeľov, ošetrenia kože, ďalej pedikúra, holičstvo (ostrihanie 8euro), vnútorný bazén (v lete asi neotvárajú), fitness (bez poplatnku). Internetová a hráčska herňa s biliardom.
Šport a zábava:
starstarstarstarstarstar-blank
Bazénový svet (aj pre najmenších) s animáciami a tobogánmi, vodný aerobik, step aerobik, stolný tenis, výborný detský kútiks preliezkami a somostatnými animátorkami, detské zoo, trampolíny, detský kolotoč a vláčik, amfiteáter s každovečerným super programom (tance, 1x za 2 týž. čínsky cirkus), plážový volejbal a futbal, a nespočetné mn. vodných športov na pláži (banana, parasailing a i.). Disco pre tínedžerov nie je ale zato 1x bola pre malé deti.
Stravovanie:
starstarstarstarstarstar-blank
Úžasná. Všetko formou bufetu. 2x za pobyt v režime ultra all inclusive je možnosť objednať si a la carte s plnohodnotným menu (turecka a talianska kuchyňa). Raňajky sú asi jediné viac menej sa opakujúce. Napriek tomu si vyberie každý. Veľký je výber pečiva, cereálií a hlavne sladkých vecí (napr. med priamo z plastu, marmeláda z ruží a pod). Obedy a najmä večere sú bohaté, aj s grilovacím pultom. Najgeniálnejšie sú dezerty - nespočetný výber zákuskov. Ovocný bar a množstvo zeleniny uzatvára ponuku. Strava je čerstvá, bezproblémová aj pre malé deti. Hygienický štandard fajn. Vychytávkou sú plnené placky, ktoré dennodenne pri pláži pripravuje kuchárka tradičným spôsobom. Čo sa týka mäsa, nenájdete bravčové, ale za to neskutočne dobrú jahňacinu, hydinu a ryby.
Pláž:
Denne upravená, s pálivým tmavším pieskom. More nie je tak priezračné ako pri Jadrane (nedá sa šnorchlovať), pri vstupe do mora je úzky pás drobných kamienkov, cez ktoré sa treba prehúpať, ale samostatnú obuv do vody nepotrebujete. Doobedné more bolo vždy pokojné, poobedné s vlnami, čo je už náročnejšie pre malinké deti. Voda teplá aj pre málo otužilých. Na pláži sú priestorné slnečníky v radoch a lehátka a osušky v cene. Možno ich meniť každý deň za nové. Jediné - miesto si treba denne chodiť obsadiť už okolo 8 hod. ráno, najmä pri bazéne.
Odporúčali by ste hotel Vašim známym?Áno
Zodpovedá podľa Vás hotel popisu v katalógu CK?Áno
Zodpovedá podľa Vás kategória hotela?Áno
Pomer cena/celkové služby:dobrý
Vaše meno:Pavel Valentík
Ako často v priemere cestujete na zahraničné dovolenky?1x za rok
Prejsť na stránku hotela