02/33872835

kontakty Pon-Pia 9:00-17:00

Rozpaky na Rhodose ~ Recenzia Olive Garden (3*)

Táto stránka je súčasťou starej verzie nášho webu. Niektoré odkazy a informácie už môžu byť zastaralé alebo neplatné. Aby sa Vám zobrazovali aktuálne ponuky a informácie, prejdite prosím na nové stránky:
Travel.Sk   
Titulná stránka, vyhľadávanie zájazdov
Titulok príspevku:Rozpaky na Rhodose
Váš vek:viac ako 60
Zloženie cestujúcich:pár
Termín pobytu:júl 2012
Trvanie:9-12 nocí
Dátum pridania:12.06.2013
Čím vyššie hodnotenie, tým je lepší dojem
Celkové hodnotenie:
starstarstarstarstar-blankstar-blank
Rhodos je krásny ostrov. Nájdete tu všetko, čo k správnej dovolenke patrí. More, krásnu prírodu a ešte krajšie kultúrne pamiatky. Skalnaté kopce sú posiate pasúcimi sa kozami, olivovníkmi a rôznym pichľavým kriačim. Ľudi v dedinkách sa nikde neponáhľajú. Vysedávajú na priedomí, pestujú svoje plodiny, chovajú stáda oviec a majú pohodu. Hluk a nepokoje veľkomiest sem nedorazili. Dovolenku sme tu trávili prvýkrát. Náš dojem však kazili služby, ktoré mal poskytovať a neposkytoval hotel, v ktorom sme boli ubytovaní. Hotelier a čo je však ešte horšie aj naša CK nemali vôbec záujem ukázať hosťom krajinu a jej krásy v pravom svetle. Vôbec nepripravovali žiaden kultúrny program, v ponuke nebol ani jeden večer napr. prierez gréckou kultúrou či vystúpenie tanečníkov, spevákov, hudobníkov. V propozíciách chválili pohostinnosť a rodinnú atmosféru, ale my sme ju celých 12 dní nestačili zaregistrovať. Skôr opačne. Už pri príchode nás ubytovali v akejsi provizórnej izbe, ktorú bolo veľmi obtiažne vymeniť za niečo štandardnejšie. Na Rhodose je dobré požičať si auto. Ostrov nie je veľký a dá sa za 3 dni za cca 90 € zjazdiť krížom-krážom. Odporúčam nevynechať mesto Rhodos, Lindos, niektorý z množstva archeologických parkov, pláž Prasonisi na juhu ostrova kde sa "bijú" dve moria Egejské a Stredozemné, údolie motýľov, treba si pozrieť aj iné pekné pláže. Cesta autom to umožňuje. Tí dobrodružnejší si môžu požičať aj motorku. Myslím si, že ponuku tohoto hotela by mali naše CK stiahnuť zo svojich katalógov alebo ho zaradiť len medzi nižšiu kategóriu, pretože ponúkať služby AI tu vyznieva ako výsmech s porovnaním so susedným hotelom Lindos. Príde mi to ako klamanie a podvod na klientoch, pretože naraz tam človek nadobudne dojem, že je akoby menej cenný, pretože sme napr. na pláž ani len nemohli prejsť skratkou cez tieto hotely.Každý tam mal svoju ochranku. Možno by to chcelo len vzájomnú dohodu a ohľaduplnosť. Paradoxne toto bola naša najdrahšia dovolenka. So službami napr. v Turecku alebo v Egypte sa služby na Rhodose ani len nedajú porovnať. A to je škoda! Grécko by si to zaslúžilo.
Poloha:
starstar-blankstar-blankstar-blankstar-blankstar-blank
Hotel má veľmi zlú polohu. Je ďaleko od mora síce v peknom prostredí olivových záhrad a pasienkov kôz a somárov, ale cesta na pláž trvá cca 15 minút pomedzi rozostavané hotely, neupravené okolie a po prašnej ceste. Nikde nebol chládok a tak sme denne trávili takmer hodinu presúvaním sa od mora k moru. Pri hoteli je minibazén s prehriatou vodou a lehátka. Osvieži len sprcha a studené nápoje v bare, ktorý funguje však len do 18. hod. rovnako ako bazén.
Ubytovanie:
starstarstarstar-blankstar-blankstar-blank
Ako som už v úvode naznačila, ubytovanie bolo štandardné. Jednoduchý nábytok, TV len s gréckymi stanicami aj to nevalnej kvality, prázdna minichladnička bez nápoja na privítanie a počas celého pobytu ani nič do nej nedali. Izba mala vlastnú sprchu a sociálne zariadenie, vedierko na toaletný papier ako všade v Grécku. Bonusom bola veľká logia otočená do parku. Pred ňou rástli exotické stromy: banánovníky, figovníky, citrónovníky, pomarančovníky.
Služby:
starstarstar-blankstar-blankstar-blankstar-blank
Služby poskytoval maximálne vyťažený personál, ktorý mal kumulované funkcie: vo dne záhradník večer barman apod. Upratovanie pokuľhávalo. Upratovačky si prácu šetrili ako sa dalo, trvalo im všetko nesmierne dlho, takže nebolo zriedkavosťou, že sme nemali čisté uteráky alebo toaletný papier. V hoteli je pomerne drahý internet.
Šport a zábava:
starstar-blankstar-blankstar-blankstar-blankstar-blank
Ak sa dá považovať za šport i zábavu zároveň 1 biliardový stôl, tak len toto tam bolo!!!! Hostia boli odkázaní sami na seba a sami si robili program. Dedina Lardos bola vzdialená cca 2 km a dalo sa ísť len po frekventovanej asfaltke. Mesto Lindos bolo cca 10 km. Premávali tam autobusy.
Stravovanie:
starstarstarstar-blankstar-blankstar-blank
Strava nás tiež neohúrila. Bulharský kuchár nemal vôbec fantáziu, pretože denne ponúkal na raňajky to isté. Obedy už boli o čosi pestrejšie: ryby, hovädzina, kuracina a prílohy, zelenina. Z ovocia v krajine, odkiaľ sa ovocie vyváža a rastie vám priamo pod oknami ponúkali len červený melón. Ponuku jedál istila piza. Na večeru bola aj polievka a tá bola asi zo všetkých jedál najchutnejšia. Na celodenný výlet dávali do balíčka jeden pomaranč, jeden croisant. A to bola služba AI!!!
Pláž:
starstarstarstarstarstar-blank
Pláž bola pekná, udržiavaná, prístup do vody plynulý. Pretože náš hotel hoci sme mali aktivovanú službu AI nevlastnil miesta na pláži, nemal tam preto prirodzene ani občerstvovacie zariadenie, ba ani nám len neumožnil využívať niektorú časť pláže za zľavnenú cenu (ponuka bola vysoká 1 pár lehátok za 10 €!!!) museli sme sa sami zariadiť. Využívali sme preto lehátka patriace iným hotelom a mali sme šťastie na rozdiel od iných dovolenkárov, lebo ani raz sa nestalo, že by nás niekto prišiel zinkasovať. Na pláži boli v ponuke vodné dopravné prostriedky, dal sa hrať volejbal, ale v tých teplotách tam nebolo veľa záujemcov. Hotely mali na pláži svoje bary, robili rôzne animácie a zabávali celodennou hudbou.
Odporúčali by ste hotel Vašim známym?Nie
Zodpovedá podľa Vás hotel popisu v katalógu CK?Nie
Zodpovedá podľa Vás kategória hotela?Nie
Pomer cena/celkové služby:veľmi zlý pomer
Vaše meno:Oľga Drahošová
Ako často v priemere cestujete na zahraničné dovolenky?2x za rok
Prejsť na stránku hotela