02/33872835

kontakty Pon-Pia 9:00-17:00

Pekné spomienky ~ Recenzia Niriides Beach (4*)

Táto stránka je súčasťou starej verzie nášho webu. Niektoré odkazy a informácie už môžu byť zastaralé alebo neplatné. Aby sa Vám zobrazovali aktuálne ponuky a informácie, prejdite prosím na nové stránky:
Travel.Sk   
Titulná stránka, vyhľadávanie zájazdov
Titulok príspevku:Pekné spomienky
Váš vek:26-34
Zloženie cestujúcich:skupina/partia
Termín pobytu:august 2014
Trvanie:9-12 nocí
Dátum pridania:16.09.2014
Čím vyššie hodnotenie, tým je lepší dojem
Celkové hodnotenie:
starstarstarstarstarstar-blank
Po prvom sklamaní celkom vydarená dovolenka s peknými spomienkami. Rhodos určite odporúčam navštíviť, no treba pochodiť viaceré miesta, nebyť len pri hoteli. V samotnej Kolymbii sa 11 dní unudíte, treba navštíviť aspoň hl. mesto Rhodos, Lindos, Faliraki, pláž Tsampika resp. ďalšie odporúčané miesta, na ktoré lákajú plagáty na každom kroku. Ak ste mladí a chcete sa aj zabaviť, choďte do Faliraki alebo do Rhodosu. Ak hľadáte pokoj a pekné more, Kolymbia je na to fajn. Ak máte malé deti, v tomto hoteli nie sú pre nich animácie.
Poloha:
starstarstarstarstarstar-blank
Hotel Niriides Beach sa nachádza v mestečku (lepšie povedané dedinke) Kolymbia, ktorého "centrum" sa skladá z dvoch hlavných ulíc, kde to v noci "žije". K nim je hotel vzdialený cca 1-2 minútky. Prvý dojem po príchode do Kolymbie bolo sklamanie, lebo v okolí nič nevidíte, len vyprahnutú prírodu a polorozpadnuté zatvorené obchodíky. Cez den kvôli sieste to vyzerá ako z westernu - nikde nič a nikto, otvorených je len pár turistických obchodíkov. Až večer sa to začne hemžiť turistami a 2 nákupné uličky ožívajú. No svoje najväčšie obdobie slávy má Kolymbia zrejme dávno za sebou, čo nasvedčuje veľa zatvorených a neprenajímaných priestorov zívajúcich prázdnotou.
Ubytovanie:
starstarstarstarstarstar-blank
Izby európskeho štandardu tak 3*, čo je na krajiny ako Grécko bežné. Do izieb sa vchádzalo zvonku akoby z otvorenej chodby. Izba klasická, pre dve osoby veľkosťou vyhovovala. Nevýhodou bola centrálna klimatizácia - prvé dni bola centrálne nastavená zrejme vyššia teplota a v izbách bolo neskutočne horúco, nedalo sa tam vôbec existovať. Po sťažnostiach od viacerých klientov zrejme znížili teplotu, ale aj keď klíma bežala celé dni, v izbe bolo dosť teplo, no dalo sa tam aspoň ako-tak fungovať. Upratovanie každý deň, "grécke" zametanie podlahy (t.j.keď sa chcelo), každý deň vymieňané uteráky - niekedy použité vzali a nové zabudli dať :)Každý druhý deň vymieňané posteľné prádlo. Druhé mínus boli až 2 zástrčky, kde v jednej bola zapojená chladnička a v druhej TV. Takže buď si nabíjate mobil alebo pozeráte telku.
Služby:
starstarstar-blankstar-blankstar-blankstar-blank
Žiadne. 1 bod pridávam za ochotný personál na recepcii a čašníkov. Čašníčky boli aj Češky, takže fajn :)
Šport a zábava:
starstar-blankstar-blankstar-blankstar-blankstar-blank
Šport? Myslíte individuálne plávanie v bazéne, kde treba dávať pozor, aby vám deti neskočili z mostíka na hlavu? Okrem bazéna má hotel tenisový kurt - nevyužili sme. Zábava v hoteli - žiadna (žiadna hudba ani animácie - ako dospelým babám nám animácie nechýbali). Zábava v meste - diskotéky tam nie sú, iba 3 bary. Obľúbené sú tam karaoke show hlavne u anglických turistov.
Stravovanie:
starstarstarstarstarstar-blank
Mali sme all inclusive - ide skôr o plnú penziu s nealko a alko nápojmi + pivo + teplé biele aj červené víno + miešané drinky cca 6 druhov na výber. Chýbal mi chlieb (stále boli na raňajky len toastové chleby a čudné žemle), zelený šalát, z ktorého si sami viete namiešať šalát a bolo málo surovej zeleniny (žiadna mrkva, kukurica). Ináč strava pestrá, sem-tam sa po pár dňoch niektoré jedlá opakovali, ale stále bolo z čoho vyberať. V reštaurácii sa bežne pohybujú mačky, čo nemusí byť niekomu príjemné. V 4* hoteli by podľa mňa nemali čo robiť. Najesť ste sa tam predsa prišli vy a nie zvieratá. Odporúčam skvelé paradajky a niektoré koláčiky s vanilkovým krémom chutili fakt úžasne. Červený melón bol tiež super, len väčšinou bol teplý, čo uberalo na jeho kvalite. Keby sa dalo, asi by som skôr volila polpenziu - často sme chodievali na výlety a nevyužívali sme ani obed ani nápoje, ktoré boli aj tak veľmi ľadové a po návrate z dovolenky som z nich prechladla.
Pláž:
starstarstarstarstarstar-blank
Najbližšia pláž je cca 5min. pešo vpravo od hotela - okruhliakovo-piesková - tá sa nám moc nepáčila. Druhá väčšia piesková pláž občas premiešaná s kamienkami je vľavo od hotela cca 10 min. pešo. Tu sme chodievali najčastejšie. Vstup do mora je občas nepohodlný, treba dávať pozor na kamene na dne. Inak more čisté, priezračné, teplé a pokojné. Odporúčam pieskovú pláž Tsampika vzdialenú cca 7km. Premáva tam autobus 2x za deň za 2€/os. Nachádza sa medzi horami-na 1 strane je možný výstup ku kaplnke. Nie sú tam žiadne hotely, žiadne obchodíky iba božský pokoj, krásne more, pieskový pozvoľný vstup do vody, 2 reštaurácie a možnosť využitia vodných športov.
Odporúčali by ste hotel Vašim známym?Áno
Zodpovedá podľa Vás hotel popisu v katalógu CK?Áno
Zodpovedá podľa Vás kategória hotela?Áno
Pomer cena/celkové služby:dobrý
Vaše meno:Mili
Ako často v priemere cestujete na zahraničné dovolenky?1x za rok
Prejsť na stránku hotela