02/33872835

kontakty Pon-Pia 9:00-17:00

príjemná dovolenka ~ Recenzia hotela Archipelago (3*)

Táto stránka je súčasťou starej verzie nášho webu. Niektoré odkazy a informácie už môžu byť zastaralé alebo neplatné. Aby sa Vám zobrazovali aktuálne ponuky a informácie, prejdite prosím na nové stránky:
Travel.Sk   
Titulná stránka, vyhľadávanie zájazdov
Titulok príspevku:príjemná dovolenka
Váš vek:19-25
Zloženie cestujúcich:pár
Termín pobytu:jún 2013
Trvanie:9-12 nocí
Dátum pridania:11.07.2013
Čím vyššie hodnotenie, tým je lepší dojem
Celkové hodnotenie:
starstarstarstarstarstar-blank
na dovolenke sme boli od 27. 6. do 8. 7. 2013 a zájazd sme kupovali 2 dni pred odjazdom takže to bolo last minute s 50% zľavou. Ak by som za hotel zaplatila celú sumu bola by som veľmi sklamaná. Hotel fakt zodpovedá 3,5 hviezdičkam, hlavne v strave. Rozhodovali sme sa medzi Archipelagom a hotel ILIOS no boli sme radi že sme si vybrali tento, aj keď vyzeral staršie bol bližšie ku hlavnému mestu a hlavne pláži. Celkovo to bola dobrá dovolenka aj ked tam nie je veľa možností na zábavu, jedine zájsť do KOS Town tam chodí autobus ale o 11 ide posledný potom až ráno o 7 a cena 1,5 € bola som s priateľom 20 a 25 ročný ľudia tých 12 dní bolo aj dosť ale nejako sme sa tam nenudili prežili sme pokojnú dovolenku na slušnej úrovni. Ak hľadáte luxus a kopu zábavy tak tento hotel nie je vhodný. Okrem toho tam bolo dosť veľa detí, hostia poväčšinou česi slováci poliaci málo grékov, francúzov a rusov. A ešte jedna vec Kos ako tak je ostrov počas celej dovolenky tam fúkal vietor dosť silný vietor niektorým fakt prekážal more bolo tým pádom rozbúrené dosť chladné jediná výhoda bola že nebolo až tak teplo na slnku sa dalo vydržať počas celého dňa aj o 12 naobed a kludne na pláži aj bez slnečníka. Tie sa tam dajú kúpiť aj s 2 lehátkami no my sme to nevyužili nebolo to potrebné. Veľa ľudí tam malo také malé polostany ktoré tam boli fakt užitočné vzhľadom na ten vietor.
Poloha:
starstarstarstar-blankstar-blankstar-blank
Hotel sa nachádza 6 km od hlavného mesta, bicyklom, skútrom čo je tam fakt preferované je to na skok. Mesto je pekné veľa obchodov, tie sú však dosť predražené lepšie je zobrať bicykel alebo skúter a zbehnúť do Carefuru ten je na okraji mesta a sú tam oveľa nižšie ceny. Inak za hotelom Archipelago už nie je žiadny hotel, tento je posledný vzdialený 6 km od Therma Water kam sa tiež dá zájsť bicyklom alebo skútrom ak sa nechcete príliš narobiť je to dosť do kopca a ked fúka vietor je to na bicykli makačka =) dole kompcom sa však potom ide super. Oproti je hotel Oceanis 4* krásny má peknú záhradu tam sme sa chodili prechádzať večer je tam super atmosféra
Ubytovanie:
starstarstarstarstar-blankstar-blank
Z obrázkov na nete som myslela že to bude horšie ale skutočnosť bola celkom dobrá, hotel je dosť veľký, čistý, izby sú menšie teda my sme mali ako 2 tie s prístelkami sú ževraj väčšie výhľad na more je ked tak z 3 poschodia tam však nejde víťah a nachádza sa tam asi 6 izbieb. Každá izba má balkón je tam a šnúra na zavesenie vecí my sme mali 1 štipec troška málo. Na izbe je telka 10 € vratná záloha za ovládač, my sme ho však ani nevyužili. Klíma tam funguje zadara od 19. 6. nastavená ja denu teplotu tá však uplne stačí. Kúpelka v WC pekná nové zariadenie, oblkadačky. My sme najprv dostali izbu A137 to bola posledná izba na prízemí okolo kúpelky s oknom do pol pása chodili ľudia k bazénu a k moru a tiež okolo balkóna do ktorého všetci videli a mohli ísť takže my sme ju hned menili. Inak zariadenie v izbách pekné, celkom nové.
Služby:
starstarstarstarstarstar
Personál, recepčná, chyžné, čašníci aj barman Janis boli boli veľmi milí ochotní usmievaví. Funguje tu hlavne angličtina ale aj nemčina na recepcii, ostatní hlavne angličtina ale už vedia aj česky trocha chodí tam veľa českých turistov. Upratovali každý deň, osušky sa menili tiež neviem však aký interval každý deň to určite nebolo a nemôžete ich vzidať k moru. So službami fakt nebol žiadny problém, ako som už písala my sme chceli vymeniť izbu a hned na druhý den nám ju bez problémov vymenili. Nie je sa na čo sťažovať. Inak sa nám zdalo že hotel začal viac fungovať až od 1. 7. čo v strave aj hotelový záhradník už bol. A majú tam aj 2 korytnačky jedna menšia a jedna veľká my sme natrafili na tú menšiu.
Šport a zábava:
starstarstar-blankstar-blankstar-blankstar-blank
Hotel má tenisový kurt, ktorý bol fakt využivaný od ráno do večera, dalej minigolf, basketbalové ihrisko. Pri bazéne je šmykľávka ale deti si tam búchali zadky =D ... na pláži máte možnosť zakúpiť rôzne športy ... my sme nevyužili. Od 1. 7. tam boli animátori, tu písali že českí ale toto boli 2 z Tuniska tí sa mali starať o zábavu no nič moc to nebolo šípky vodné pólo aqua gym bolo skôr pre zábavu ako nejaký šport, 3 pesničky stále dokola po 5 dňoch nám to už liezlo na nervy, večer bola detská disko to dosť fungovalo a raz bola hudobný kvíz tam sme však neboli. Inak do 11 hrala hudba potom to vypli a ak ste sa na terase baru rozprávali a bavili, šak mladí ľudia, prišli nás upozorniť že máme byť ticho lebo ostatní spia. Toto je fakt hotel pre rodiny s deťmi a ľudí, ktorí hľadajú oddych a pokoj.
Stravovanie:
starstarstarstar-blankstar-blankstar-blank
my sme mali AL. Raňajky boli šunka, syr zelenina volské oko, praženica, opečená slaninka, fazula, cereálie, mlieko, zo sladkého bábovka, koláč, kandizované ovocie, med, 2 druhy lekváru a 2 druhy jogurtu. Obed: vždy cestoviny s rajčinovou omáčkou a mäsom, zelenina, šaláty, niekedy pečené kura, potom hovädzie alebo bravčové na šťave alebo kuracie ak čakáte niečo typicky grécke tak sa nedočkáte, 2x bola ryba nič špeciálne, potom varená zelenina večera podobná obedom. Z ovocia boli iba pomaranče jablká a asi 4. 7. sme sa konečne dočkali aj melóna, dovtedy nebol. Zo zákuskov bola torta tie boli dobré no rýchlo sa minuli ten kto nebol rýchly nemal ale doplnali to, inak nejaké koláčiky, pena - čokoládová alebo vanilková tie boli fakt dobré a zmrzlina. Strava fakt zodpovedá 3,5 hviezdičkovému hotelu nič extra, dalo sa vybrať najesť aj to bolo dobré len sa to opakovalo. A najviac ma zaskočili tie rady na jedlo, ked sme išli na večeru na 7, kedy začínala a sem tam si nebolo kde sadnúť ani v jedálni ani na terase. Ako som už písala rozbehlo sa to fakt až po 1. zdalo sa nám že aj varili rôznejšie aj viac doplnali aj viac menili obrusy, tie boli inak dovtedy dosť špinavé. Inak obyčajná káva, čaj bol odporný mne teda vôbec nechutil ak ste čajový typ zoberte si vlastný z domu, resp. treba käpiť v obchode, veľa ľudí to tam tak malo. Inak niečo ako malinovka, džús to teda nebol, a potom iba bublinkové dosť cola, sprite, nejaká limonáda, voda a sóda, biele a červené víno a pivo ževraj veľmi dobré. Pri bazéne iba bublinové nápoje džús tam nebol, pivo a čašník nalieval alkohol a podávala sa zmrzka. Večer sa otváral bar, biele víno dobré červené som nechutnala mali aj miešané nápoje, dalo sa to vypiť no žiadne drahé destiláty nečakajte. V bare je aj wifi pripojenie
Pláž:
starstarstar-blankstar-blankstar-blankstar-blank
To bolo pre mna najväčšie sklamanie. Na nete som čítala samé chvály no pláž bola oničom, kamene veľké malé stredné, rozpálené od slnka pálili statočne a vstup do mora tiež zlý na kamenoch si človek lámal nohy, odporúčam topánky. Inak od brahu po chvíli hned hlboká voda. Voda čistučká, super, krásna no tá pláž ma sklamala. Ostatné sú tiež také piesok najdete jedine v na plážach v hlavnom meste alebo ešte dalej. Ľudia tu po ránu zbierali mušličky no našli sme iba také malé a to sme museli teda poriadne hladať.
Odporúčali by ste hotel Vašim známym?Áno
Zodpovedá podľa Vás hotel popisu v katalógu CK?Áno
Zodpovedá podľa Vás kategória hotela?Áno
Pomer cena/celkové služby:primeraný
Vaše meno:Adriána
Ako často v priemere cestujete na zahraničné dovolenky?menej ako 1x za 2 roky
Prejsť na stránku hotela