02/33872835

kontakty Pon-Pia 9:00-17:00

Hotel Alem - skúsiť či nie? ~ Recenzia Hotelový komplex Alem (2*)

Táto stránka je súčasťou starej verzie nášho webu. Niektoré odkazy a informácie už môžu byť zastaralé alebo neplatné. Aby sa Vám zobrazovali aktuálne ponuky a informácie, prejdite prosím na nové stránky:
Travel.Sk   
Titulná stránka, vyhľadávanie zájazdov
Titulok príspevku:Hotel Alem - skúsiť či nie?
Váš vek:35-45
Zloženie cestujúcich:rodina
Termín pobytu:august 2017
Trvanie:týždeň/6-8 nocí
Dátum pridania:30.08.2017
Čím vyššie hodnotenie, tým je lepší dojem
Celkové hodnotenie:
starstarstarstar-blankstar-blankstar-blank
Staršie letovisko postavené koncom 60-tych rokov ako vojenská zotavovňa s veľkou kapacitou ubytovania. Centrálna budova hotela (na prízemí recepcia, tri podlažia s izbami) + samostatný objekt reštaurácie + dvojpodlažné hotelové pavilóny + kemp nad hotelovým komplexom. Všetko roztrúsené v borovicovom lese. Dodnes nerekonštruované. Dodatočné čiastočné zásahy skôr poškodzujú pôvodný charakter objektov. Jednoduché ubytovanie a skromnejšie stravovanie, kompenzované krásnou kľudnou lokalitou s peknými plážami. Prímorskou promenádou spojené na sever s Baškou Vodou a Brelou, na juh s Promajnou.
Poloha:
starstarstarstarstarstar-blank
Krásna poloha v borovicovom lese, v miernom svahu, veľmi kľudná a príjemná lokalita vzdialená cca 10-15 minút chôdze po prímorskej promenáde do rušného letoviska Baška Voda. Bezproblémové parkovanie v tieni borovicového lesa. Blízkosť pláží, ktoré určite patria k tým krajším na Chorvátskom pobreží.
Ubytovanie:
starstarstar-blankstar-blankstar-blankstar-blank
Hotel - každá izba má malú loggiu, izby so starým zariadením, čistota v norme, kúpeľne pôvodný stav, všetko by už vyžadovalo komplexnú rekonštrukciu. Ibzy bez klimatizácie, v horúcom lete extrémne prehriate.
Služby:
starstarstarstarstar-blankstar-blank
Personál je milý, upratovanie izieb a výmena uterákov štandardne každý deň...
Šport a zábava:
starstarstar-blankstar-blankstar-blankstar-blank
V rámci areálu pár dožívajúcich športovísk, v podstate už takmer nevyužívané, všetko by potrebovalo rekonštrukciu. Na pláži všetky možné moderné vodné zábavky - vodné skútre, parasailing,...
Stravovanie:
starstarstar-blankstar-blankstar-blankstar-blank
Objekt reštaurácie (v podstate jedálne) spojený exteriérovou krytou "chodbou" s hotelom. Veľkorysá a v interiéri krásna reštaurácia, na svoju dobu výborná socialistická architektúra, dodatočnými drobnými zásahmi skôr poškodená (oknami uzavreté pôvodné terasy po obvode, uzavretý prechod do pôvodných spoločenských priestorov v dolnom podlaží, ktoré sú už nefunkčné,...). Celkovo by objekt vyžadoval ľahkú rekonštrukciu. Klimatizovaná, ale nedostatočne. Stava slabšia a skromnejšia, v porovnaní s inými dvojhviezdičkovými hotelmi v Chorvátsku menší výber jedál, opakujúce sa jedlá, prakticky žiadne ryby na večeru (pangasius pre mňa nie je ryba). Ale najesť sa dá, obrusy menia, jedlo dokladajú aj pred záverom, a nerobia sa žiadne rady...
Pláž:
starstarstarstarstarstar-blank
Lokalita s masívom Biokova za chrbtom je krásna ako na celej Makarskej riviére. Pláže štrkové, more nádherné čisté, svetlé dno, vidieť do hĺbky aj ďalej od brehu. Priamo pod hotelom menej pekná pláž s množstvom ľudí. Kto je ochotný prejsť sa pár minút smerom na Bašku Vodu, kúpe sa na krásnych širokých štrkových plážach, alebo v menších zákutiach pod skalami pod promenádou. Menšie pekné pláže aj južne smerom na Promajnu. Najkrajšie lokality však obsadené nudistami.
Odporúčali by ste hotel Vašim známym?Áno
Zodpovedá podľa Vás hotel popisu v katalógu CK?Áno
Zodpovedá podľa Vás kategória hotela?Áno
Pomer cena/celkové služby:primeraný
Vaše meno:majo
Ako často v priemere cestujete na zahraničné dovolenky?2x za rok
Prejsť na stránku hotela