02/33872835

kontakty Pon-Pia 9:00-17:00

Pekný hotelový komplex vhodný pre rodiny s deťmi ~ Recenzia Eurocalas (3*)

Táto stránka je súčasťou starej verzie nášho webu. Niektoré odkazy a informácie už môžu byť zastaralé alebo neplatné. Aby sa Vám zobrazovali aktuálne ponuky a informácie, prejdite prosím na nové stránky:
Travel.Sk   
Titulná stránka, vyhľadávanie zájazdov
Titulok príspevku:Pekný hotelový komplex vhodný pre rodiny s deťmi
Váš vek:35-45
Zloženie cestujúcich:rodina
Termín pobytu:júl 2017
Trvanie:9-12 nocí
Dátum pridania:07.08.2017
Čím vyššie hodnotenie, tým je lepší dojem
Celkové hodnotenie:
starstarstarstarstarstar-blank
Pekný hotel, dobré služby, vybavenie i strava.
Poloha:
starstarstarstarstar-blankstar-blank
V Cales de Mallorca. 10 minút od najbližšej pláže (Cala Antena) a asi 20 minút od ďalšej, väčšej pláže (Cala Domingo). Cales de Mallorca je malé mestečko (tisíc domácich obyvateľov), prevažujú turisti, je tu pár väčších hotelov a veľa bungalovov a apartmánov. Dostatok služieb, atrakcií pre turistov, obchodov, lekár, potápačské centrum. My sme toto potápačské centrum aj využili a môžeme ho len doporučiť. Inštruktori hovoria viacerými cudzími jazykmi, cena je výhodnejšia oproti tej, ktorú vám ponúknu v hoteli pri prvom stretnutí s delegátkou. Podmorský svet bol nádherný, priniesli sme si domov aj CD s fotografiami. Videli sme rôzne farebné ryby, hviezdice, ježkov, morského koníka
Ubytovanie:
starstarstarstarstar-blankstar-blank
Boli sme ubytovaní v osemposchodovej budove, náš vchod mal názov Menorca. (Hotelový komplex má viaceré budovy.) Dva výťahy (jeden max. pre 4 os.) boli stále vyťažené (jeden z nich sa dokonca pokazil), dá sa ale ísť aj po schodoch (pokiaľ nebývate na 8. poschodí a nemáte kočík). Izby nie moc veľké, stačili na vyspatie, klíma regulovateľná, zariadenie nové, kvalitné matrace, vybavenie v kúpeľni nové, kvalitné. Sprcha s dostatočne silným prúdom, teplá voda vždy. Voda nie je pitná, je to chemicky upravená morská voda. Fén, veľké zrkadlo + zväčšovacie zrkadlo, odkladacie priestory. Veľký LCD televízor s mnohými zahraničnými programami. Upratovali nám každý deň (v izbe je dotykový panel, kde si možno zvoliť, či chcete upratať alebo nerušiť). Jeden malý nedostatok snáď, že na izbe nebolo mydlo (šampón, balzam a sprchovací gél v malých fľaštičkách - boli). Mali sme balkón s výhľadom na bazén s tobogánmi, od rána 10:00 do 18:30 tam bol veľký hluk, balkónové dvere však výborne izolovali a keď boli zatvorené, takmer nič sme nepočuli. Z balkóna sme dovideli dokonca na more a na kopce na opačnej strane. Bohužiaľ dvere neizolovali až tak dobre a z opačnej strany izby nás večer od 20,00 do 23,30 h vyrušoval hluk z tribúny, kde každý večer prebiehal hudobný program. Nedalo sa zaspať pred polnocou.
Služby:
starstarstarstarstar-blankstar-blank
Recepcia k dispozícii 24 hodín denne, hovoria anglicky, nemecky, španielsky. Pri príchode nutné zaplatiť turistickú daň. Treba si na to prichystať hotovosť. Platia dospelí a deti od 15r. Možnosť uschovať si kufre pri neskoršom odjazde z hotela. Odubytováva sa do 12 h. Internet je na jednu hodinu za deň zdarma, inak spoplatnený. Je však VEĽMI pomalý! Bolo takmer nemožné sa pripojiť a načítať dáku stránku. Inak ceny za wifi sú 6 € jeden deň, 15 € 3 dni, 30 € týždeň. Od hotela by malo odchádzať každú pol hodinu (medzi 10 a 18h) väčšie auto zabezpečujúce dopravu na pláž zdarma. My sme ho bohužiaľ ani raz nestretli a čakať sa nám nechcelo. Tak sme sa každý deň prešli.
Šport a zábava:
starstarstarstarstarstar-blank
Hotel disponuje štyrmi bazénmi, sú tu ihriská na loptové hry a tenis, pinpongové stoly, detské ihrisko, tobogány, pódium kde je každý večer program pre malých aj veľkých (od 20,00 do 23,30 to tam vyhrávalo). V hlavnej budove je „herňa“ s mnohými spoplatnenými hrami (hlavne pre deti).
Stravovanie:
starstarstarstarstarstar-blank
Mali sme All Inclusive. Jedlo bolo chutné, je z čoho vybrať. Aj detičky si prídu na svoje. Hranolky na raňajky, obed aj večeru boli aňajky: syry, salámy, vajcia, praženica, volské oko, párky, fazuľky v paradajkovej omáčke, opečená slanina, lievance, pečené rajčiny, čerstvé rajčiny a paprika, sladké pečivo, toasty, obyčajné aj cereálne pečivo, jogurty, sušené ovocie, „cereálie“ raňajkové (viac druhov), mlieko, čerstvé ovocie – 5 druhov (červený a žltý melón, ananás, pomaranč, grep), džemy, maslo, med, kečup, instantné kakao, orieškový krém „nutella“, káva z automatu (5 druhov), čaj (ovocný a čierny), „džúsy“ – s džúsom nemá veľa spoločné (pomarančový, ananásový, jablkový), voda – všetko z automatov. Na raňajky mi chýbal citrón, zelený čaj, ovsené vločky. Vždy sú rady na lievance. Káva z automatu nič moc. Chutili nám najmä syry, slanina a lievance. Obedy a večere: rôzne druhy rýb, morské plody, bravčové na viaceré spôsoby, jahňacie, hydina (pomenej), občas hovädzie, rizoto, zemiaky (nie samotné, vždy s dákym mäsom), hranolky, rôzne vyprážané fastfoody, cestoviny, šaláty - viac druhov (väčšinou zmiešané so šunkou, syrom, ovocím), zelenina - rajčiny, paprika, cibuľa, rukola, listové šaláty, olivy, strúhaná mrkva, nakladané uhorky, repa, klíčky, cibuľka, cesnak, kapary, jeden alebo dva druhy polievky (odporúčam vyskúšať studenú polievku gaspacho s cibuľkou, opečeným chlebom, rajčinkami a vajíčkom). Ako dezert asi 6 druhov koláčikov, rôzne ovocie (banány, hrušky, jablká, slivky, broskyne, melóny, ananás, jahody, marhule). Nápoje z automatov (cola, sprite, fanta, tonik, sóda), čapované pivo Estrella, víno (červené, ružové, biele, sangria). Na lepšie jedlá (pečené a grilované mäso napr.) treba postáť v rade. Stalo sa nám pár krát, že zelenina nechutila práve čerstvo (mrkva, rajčiny) – zrejme neminuté z predošlého dňa. Na večeru sme si zväčša museli vystáť radu pred vchodom. Jedáleň kapacitne nestačila pre také množstvo ubytovaných. Pri každom vstupe do jedálne sme tiež museli hlásiť číslo izby. V Snack Bare (od 10:30 do 18:00) si môže človek vybrať z vyprážaných jedál, sendvičov, dákeho ovocia a zeleniny, nápojov a točenej zmrzliny. Nealko a alko nápoje a miešané nápoje sa podávajú v bare od 10:00 do 23:30 do plastových 2 dcl pohárikov. Vodu na izbe nehľadajte, treba si do vlastnej fľaše načapovať v jedálni.
Pláž:
starstarstarstarstar-blankstar-blank
Calas má 3 verejné piesočnaté pláže, Cala Antena, Cala Domingos Gran a Cala Domingo Petit , nie sú moc veľké a v sezóne sú plné. Nepočítajte s tým, že sa dá kúpať mimo pláží, všade sú okolo 10 metrové útesy. Lehátka a slnečník na pláži sa musia platiť, cena je celkom vysoká (Calas Antena mala nižšie ceny – 4,20 slnečník a 4 eurá za každé lehátko). Cala Domingos (pod hotelom America) je síce najväčšia z pláží (má aj najlepší prístup do vody) avšak priblžne štvrtinu z jej šírky si zaberá dáky podnikavec so šlapacími loďkami, ktoré následne plávajú medzi ľuďmi v mori. Dosť nebezpečné. Pri pláži je aj útes z ktorého si môžete skočiť, skáču deti aj dospelí. More je krásne tyrkysové a čisté, s množstvom rýb, tí čo radi šnorchlujú si prídu na svoje. (Pozor však na medúzy. Výnimočne priplávajú aj bližšie k brehu.) Od hotela HYB Eurocalas je to k pláži Cala Antena necelých 10 min, na Cala Domingos Gran 20 minút a na Cala Domingo Petit 25 minút.
Odporúčali by ste hotel Vašim známym?Nie
Zodpovedá podľa Vás hotel popisu v katalógu CK?Áno
Zodpovedá podľa Vás kategória hotela?Áno
Pomer cena/celkové služby:dobrý
Vaše meno:Dana
Ako často v priemere cestujete na zahraničné dovolenky?2x za rok
Prejsť na stránku hotela