02/33872835

kontakty Pon-Pia 9:00-17:00

Bulharsko len pre nenáročných ~ Recenzia hotela Kalina Garden (4*)

Táto stránka je súčasťou starej verzie nášho webu. Niektoré odkazy a informácie už môžu byť zastaralé alebo neplatné. Aby sa Vám zobrazovali aktuálne ponuky a informácie, prejdite prosím na nové stránky:
Travel.Sk   
Titulná stránka, vyhľadávanie zájazdov
Titulok príspevku:Bulharsko len pre nenáročných
Váš vek:26-34
Zloženie cestujúcich:pár
Termín pobytu:august 2013
Trvanie:9-12 nocí
Dátum pridania:26.08.2013
Čím vyššie hodnotenie, tým je lepší dojem
Celkové hodnotenie:
starstarstarstar-blankstar-blankstar-blank
Pred cestou do Bulharska je nevyhnutné si uvedomiť pár skutočností. Pláž je verejná a predovšetkým platená, takže žiadny z hotelov nemá vyhradenú svoju pláž a za slnečníky a lehátka sa platia nekresťanské peniaze, komu stačí ležať na piesku tak je aj neplatená zóna avšak ďalej od mora. More určite nedosahuje čistotu napr. Jadranu alebo Grécka, Egypta. Všade čakajte hlavne veľa Rusov, ktorí sa správajú ako prasce, neovládajú žiadny cudzí jazyk a myslia si, že existujú jediní na svete, sú nevychovaní a predovšetkým ničia všetko naokolo.
Poloha:
starstarstarstar-blankstar-blankstar-blank
Hotel je pomerne ďaleko od pláže, určite viac ako sa uvádza v katalógu, priemernou chôdzou vám to potrvá cca 5 minút, popri reštauráciách s neustálym zápachom zhoreného oleja a grilovania a pomedzi kolotoče. Výhodou je, že je pomerne blízko letiska (cca 30 min. transfer) a tiež pomerne blízko centra, v blízkosti promenáda s množstvom obchodov, reštaurácií, diskoték atď...
Ubytovanie:
starstarstarstarstar-blankstar-blank
Izby veľké a priestranné, bez problémov by sa do nich vošlo niekoľko prísteliek, kúpeľňa s mramorovým umývadlom pomerne čistá. V rohoch sprchovacieho kúta bola pleseň. Uteráky zbytočne menili každý deň a to aj v prípade, že ste ich nehodili na zem, hoci to majú napísané v pokynoch a vylepené aj v kúpeľni. Toaletný papier dopĺňali pravidelne. V noci pomerne veľký ruch z ulice, do ktorej sme mali okno. Aj keď bolo zavreté, tak sme mali neustále dojem akoby bolo otvorené, keďže ruch z ulice prenikal rovnako a netesnilo. Neustále preháňanie koní s kočiarmi, cinkanie vláčiku či popitých mládežníkov veru nie je nič pre pokojné nocovanie.
Služby:
starstarstarstarstar-blankstar-blank
Personál vcelku ochotný, až na barmana v Lobby bare, jediný raz som chcel od neho niečo načapovať a práve vtedy niečo vykladal a absolútne si ma nevšímal. Tak som sa nahol cez barový pult a načapoval si sám. Bazén pekný čistý, ale má studenú vodu (o dosť studenšia ako v mori). Pokiaľ ste si (hoci je to vraj v hoteli zakázané a je to aj na informačnej tabuli - nikto to však nekontroluje a nedodržiava) neobsadili lehátko pri bazéne hneď skoro ráno, tak doobeda ste nemali šancu. Neskoro poobede sme vždy nejaké voľné našli. Lobby bar, v ktorom je jediný barel s pitnou vodou, ktorý často nestíhajú dopĺňať je otvorený až od 10-tej, teda ak si chcete zobrať vodu do fľaše na pláž skôr ráno, máte smolu. Čašníci neovládajú základy obsluhovania, taniere vám trhajú priam z pod ruky, nevedia čo znamená preložený príbor krížom. Zväčša sú to asi brigádnici, mladí ľudia.
Šport a zábava:
starstarstarstarstarstar-blank
V tejto oblasti zaručene každý nájde vyžitie. Početný tím animátorov Vás bude chcieť zapájať do rôznych aktivít počas dňa, ktoré sú celkom vtipné. Večer pripravujú rôzne programy. Väčšina nestojí za veľa, ale rozhodne odporúčam Bulgarian Night a Hity 80 rokov. Musíte však ovládať aspoň ruštinu, aby ste im rozumeli. Dobre však hovoria aj anglicky prípadne Nemecky. Na pláži tradičné vodné športy za mastné ceny, takže sme nevyužili, plážový volejbal nehrozí. V okolí rôzne možnosti zábavy - kolotoče, nočné kluby atď. Fakultatívne výlety sme po predchádzajúcich skúsenostiach s cestovkami, ktoré ich tradične predražujú a všade vás naháňajú, nevyužili. Oplatí sa však vidieť Nessebar, poprípade môžete navštíviť akvapark, kde premáva zadarmo kyvadlová doprava, vstupné na deň však brutálne drahé.
Stravovanie:
starstarstarstarstar-blankstar-blank
Strava na Bulharsko vcelku luxusná. Bohatý výber jedál. Bohužiaľ často sú nesprávne alebo vôbec dochutené, málo slané a zohnať soľničku v jedálni je športový výkon. Hlavne Rusi sa v jedálni správajú ako prasce, naberú si plné taniere koláčov, pečiva, ovocia a samozrejme nezjedia ani polovicu a všetko sa následne vyhadzuje. Nekresťanské plytvanie jedlom! Deti v jedálni sa podľa pokynov majú pohybovať v sprievode rodičov, to však vôbec nehrozí, hlavne ruské deti lietajú po jedálni ako po parku, často tak rozbijú tanier, rozmixujú zákusky, vrazia do vás a ani ich len nenapadne sa ospravelniť. Chlapec stojí obutý na stoličke, na ktorú si máte potom sadnúť a rodičia sa na to dívajú akoby nič. Nedostatok väčších hrnčekov, takže ak ste zvyknutí na veľkú šálku čaju alebo kávy, tak si musíte uchytiť skoro z tých pár, z ktorých polovica je navyše špinavých a zanesených z čaju alebo kávy. Taniere aj príbory väčšinou čisté. Dostatok servítok. Pečivo čerstvé a veľmi chutné. Veľký výber mäsa (bravčové, kuracie, morčacie, hovädzie, ryby), šalátov a zeleniny. Pivo celkom dobré. Džúsy, kávy a malinovky len z prášku. Nealko presladené, takže najlepšia je voda a čaj. Zákusky vitelové podobné ako z Poľska, v žiadnom hoteli vám však zrejme pravé nefalšované zákusky. K dispozícii prakticky v neobmedzenom množstve aj zmrzlina a chutné ovocie.
Pláž:
starstarstar-blankstar-blankstar-blankstar-blank
Najväčšia slabina celej dovolenky. More dosť špinavé, často sa nedalo kúpať kvôli riasam, raz kvôli vlnám červená vlajka. Bolo dosť veterno, čo pri vychádzaní z mora nie je nič príjemné. Lehátka a slnečníky platené (dva lehátka + slnečník cca 12 eur na deň). Nechápem kam tie peniaze samospráva investuje, pretože na pláži nenájdete ani sprchu ani toalety, čo je pre toľko ľudí teda povážlivé. Samozrejme, že ľudia si potom chodia "uľavovať" kade tade (najčastejšie asi do mora, alebo do blízkych kríkov pri baroch, ktoré potom rozváňajú naďaleko). Pláž je plná špakov. Odpadkové koše, ktoré sú k dispozícii sú zúfalo preplnené a odpadky sa váľajú po zemi. Potom skutočne nechápem kam idú tie peniaze za lehátka a slnečníky, pretože očividne sa do ničoho neinvestuje.
Odporúčali by ste hotel Vašim známym?Áno
Zodpovedá podľa Vás hotel popisu v katalógu CK?Áno
Zodpovedá podľa Vás kategória hotela?Áno
Pomer cena/celkové služby:primeraný
Vaše meno:Miloš
Ako často v priemere cestujete na zahraničné dovolenky?1x za rok
Prejsť na stránku hotela