02/33872835

kontakty Pon-Pia 9:00-17:00

dobrá voľba ~ Recenzia hotela Prestige City II. (4*)

Táto stránka je súčasťou starej verzie nášho webu. Niektoré odkazy a informácie už môžu byť zastaralé alebo neplatné. Aby sa Vám zobrazovali aktuálne ponuky a informácie, prejdite prosím na nové stránky:
Travel.Sk   
Titulná stránka, vyhľadávanie zájazdov
Titulok príspevku:dobrá voľba
Váš vek:35-45
Zloženie cestujúcich:rodina
Termín pobytu:august 2011
Trvanie:9-12 nocí
Dátum pridania:01.09.2011
Čím vyššie hodnotenie, tým je lepší dojem
Celkové hodnotenie:
starstarstarstarstarstar-blank
Hľadali sme kvalitnejší hotel trochu mimo turistického centra, blízko mora, s bazénom, bez stravy. Kvalitné ubytovanie (na bulharské pomery zrejme nadštandard), boli sme spokojní. Podľa značiek bulh. áut, ktoré tam parkovali, to nebola žiadna búda; hotel s prižmúrením oka dosahuje avizované 4*. Aj kedˇ sme to kupovali ako LM, cena nie je najnižšia, nečakajte výrazne lacnejšiu dovolenku (akože lacné Bulharsko), so stravou sa priblížite AI pobytom v porovnateľných zariadeniach v Turecku, ba aj Grécku (Tunis podobne, Egypt by bol aj lacnejší), napriek tomu neľutujeme túto voľbu.
Poloha:
starstarstarstarstar-blankstar-blank
Asi 1,5 km od centra Primorska smerom na Kiten, na južnú pláž sa chodilo cez miestnu komunikáciu a duny, cca 100 m. Okolie zatiaľ bez zástavby, čo je fajn, lebo je tam kľud a aj pláž je tým pádom prázdnejšia (ale, už tam vyrastajú nové hotely, staveniská v blízkosti, ale nerušia). Za reštauráciami musíte do mesta, ak ste zvyknutí v BG na pekárničky s čerstvými kifličkami, máte smolu. Na bulharské pomery aj slušná zéhradná úprava v rámci priestorových možností. Komický vstup do areálu: kontajnery na odpad a búda so securiťákom. Areál upravený, ale okolie plno buriny,bohužiaľ, ste na Balkáne.
Ubytovanie:
starstarstarstarstarstar-blank
Kvalitné, čisté apartmány, oddelená spálňa, kuchynsko-obývací priestor (klíma je len v tejto časti, ale pracovala spoľahlivo) s rozkladacím 2-lôžkom, satelit. TV. Boli sme 2 dospelí a 3 deti, dostali sme 2 apartm. akože "2+2" (hotel disponuje aj apartm. 4+2), v skutočnosti sme mali k dispozícii 9(!)lôžok (3+2 a 2+2...) Pomerne veľkorysé balkony (my sme mali, žiaľ, výhľad na vnútrozemie, resp. čiastočne bočný na more, ale čo už). Kúpelňa nie veľká, ale slušná, sprchový kút, dokonca aj voda odtekala, o.i. fén na vlasy (2 mydielka a 2 vrecúškové šampony, ale len na úvod, nedoplnili nič); v 1 ap. nefungoval vetrák, ale prežili sme. Kuchynský kút: chladnička, dvojplatnička sklokeramická, digestor, toaster, 1 (jediný) hrniec, 1 panvica, 1 kuchynský nôž, taniere, misky, príbor, poháre na vodu a šálky na kávu pre 4 os. Upratovanie spočívalo vo vynesení odpadkov, doplnení toalet. papiera a pozametaní plochy asi 1x1 m okolo stola v kuchyni, aby sa nepovedalo. Výmena posteľ. bielizne ani raz, výmena uterákov raz za 12 dní na výslovné požiadanie (manželka mala šťastie, podarilo sa jej odchytiť dežúrnu a vybaviť v 1.apartm. výmenu aj 2.raz), vysávanie (spálňová časť je kobercová) žiadne. Ale, aby som bol spravodlivý, bolo tam čisto.
Služby:
starstarstarstarstar-blankstar-blank
Hotel má vlastný bazén, čo v prípade problémového mora je pri deťoch výhoda, slušný pool bar, detské miniihrisko, free wifi v lobby, internet na hotelových počítačoch za poplatok, spa centrum (nevyužili sme). Minimarket zásobený najnutnejšími potravinami, alkoholom, ale aj ovocím, nejakou zeleninou, pitnou vodou, ktorú nemusíte ťahať z mesta, ak sa niečo minulo, promptne na druhý deň doplnili. Peniaze sa dali vymeniť na hoteli za kurz veľmi podobný zmenárňam v meste (vždy bez potvrdenky...). Personál na recepcii ako za socíku; jazyky neovládali žiadne, horko ťažko po rusky, nerozumiem tomu, že recepčná/ý ostane sedieť na stoličke na zadku (dopisuje smsku na mobile), ked´ nad ním stojí hosť (na Západe, či v Azii by ich majiteľ v momente vyhodil), naopak personál v reštaurácii kmital a snažil sa. Upratovačky sa nepretrhli (a my so sprepitným tiež nie). Poobede fungoval miniclub, niečo ako škôlka pre malé deti. Aj ked´ také máme, nevyužili sme.
Šport a zábava:
starstarstarstarstar-blankstar-blank
Animácie skromné (chvalabohu),animátori 2 mladí chalani (nejaká vodná gymnastika tam vraj bola, šípky, vodné polo a pod.) večer celkom milé minidisco (decká sa vybláznili, páčilo sa im) a program pre dospelých, ani raz sme nevideli, neviem posúdiť, ale nič vlezlé a hlučné to nebolo. Stolný tenis za poplatok, hotel nemá ihrisko vhodné na voleybal a pod. hry, ale nechýbalo nám to. Videli sme chalanov hrať na trávniku futbal.
Stravovanie:
starstarstarstarstarstar-blank
Boli sme bez stravy, občas sme skočili do hotelovej reštaurácie, varili chutne a za ceny porovnateľné s mestom, obsluha vzorná. Stravu si môžete objednať aj hotelovú, ale nerobí to tam takmer nikto, navyše, hotelová reštaurácia je malá, systém AI by ani nezvládla, bývalo tam dosť často plno jednorazových kunčaftov. Mimochodom, raňajky platené na recepcii cash vychádzajú asi na 3,5 eura, naša cestovka ich predáva na Slovensku cca za 5... Ale, kto chodí do BG vie, že strava vo vlastnej réžii je úplne bez problémov a navyše za menej peňazí. V meste bolo plno dobrých krčiem, kvalitná strava za rozumné ceny, hygiena tiež OK,vždy sme sa dobre najedli, nikomu zo stravy nič nebolo a to sme mali ešte aj kocky ľadu v nápojoch a jedli sme opakovane miestnu zmrzlinu.
Pláž:
starstarstarstarstar-blankstar-blank
Pláž nie je preľudnená, čo je výhoda, bola aj čistá, vlny skôr mierne. Odpadkové koše boli, sprchy a WC nie (našťastie, hotel je naozaj poruke). Plážový servis po bulharsky, 5 LV za slnečník a každé lehátko (spolu 15 LV, čo je asi 7,5 eura), čo by nevadilo ako to, že o 17.00 vám chlapík lehátka vezme, lebo mu padla a ostane vám už len ten tieň... Ale, na vlastné slnečníky a rohože je tam miesta habadej, pokojne si ich tam vezmite. More bolo t.r. úplne čisté iba asi 4-5 dní, boli aj medúzy (v BG sme boli 4.krát, medúzy sme doteraz nezažili) a riasy a rastlinný "bordel", ktorý sa pri brehu hromadil a rozkladal, takže nič moc, ale do rána sa to vždy vyčistilo. Ibaže sa to opakovalo. Neviem ako na tom bola t.r. severná pláž, ale myslím si, že podobne. Už sme zažili v BG čisté more po celý pobyt, v Primorsku sme boli 1.x, tak musia napísať iní, či je to pre Primorsko (južnú pláž) bežné, alebo sme mali t.r. smolu. Boli sme sa pozrieť aj na koniec sever. pláže Perla beach (tam čo mal Zivkov stranícku rezidenciu)a Intriga beach; vyzeralo to tam super, ale v ten deň bola aj naša južná pláž OK, tak neviem.
Odporúčali by ste hotel Vašim známym?Áno
Zodpovedá podľa Vás hotel popisu v katalógu CK?Áno
Zodpovedá podľa Vás kategória hotela?Áno
Pomer cena/celkové služby:primeraný
Vaše meno:gevenducha
Ako často v priemere cestujete na zahraničné dovolenky?2x za rok
Prejsť na stránku hotela