02/33872835

kontakty Pon-Pia 9:00-17:00

Príjemná dovolenka v hoteli Andaluzia súčasť RCV Elenite ~ Recenzia hotela Royal Club Victoria (4*)

Táto stránka je súčasťou starej verzie nášho webu. Niektoré odkazy a informácie už môžu byť zastaralé alebo neplatné. Aby sa Vám zobrazovali aktuálne ponuky a informácie, prejdite prosím na nové stránky:
Travel.Sk   
Titulná stránka, vyhľadávanie zájazdov
Titulok príspevku:Príjemná dovolenka v hoteli Andaluzia súčasť RCV Elenite
Váš vek:46-60
Zloženie cestujúcich:pár
Termín pobytu:august 2014
Trvanie:týždeň/6-8 nocí
Dátum pridania:15.09.2014
Čím vyššie hodnotenie, tým je lepší dojem
Celkové hodnotenie:
starstarstarstarstarstar
Hotel Andaluzia je súčasťou komplexu rezortu Royal Victoria Club, Elenite. Jedna časť izieb má výhľad na okraj areálu a mestečko Elenite, druhá na bazén a more. Architektúra trochu vyčačkaná, ale o to zaujímavejšia, prichádzate sem za neobyčajnými zážitkami. Od pláže podľa východov z hotela k promenáde max50-do25 m, pláž hneď, výborná možnosť byť stále pri mori. Možnosť prechádzok po rozsiahlom uzavretom areáli, množstvo zelene, atrakcií pre deti, športového vyžitia, akvapark v cene all-inclusive, bary na pláži a pri bazénoch, reštaurácie podľa objednávky a dĺžky pobytu. Veľa však záleží na hosťoch a na ľuďoch, odporúčam skôr pobyt v sezóne, keď to funguje naplno. Koncom sezóny "únava" personálu, poľavenie v úsilí a zníženie kvality služieb. Aj vďaka domácim turistom (neverím, že platili za víkend tie isté služby ako zahraniční turisti za dlhý pobyt all inclusive, ale plne si to uzurpovali - domáci to "zbarbarizovali") - manažmentu hotela neodporúčam takto znižovať úroveň koncom sezóny. Dovtedy porovnateľné s allinclusive tureckých, gréckych rezortov - kto má rád balkánsku stravu, vychutná si. Množstvo príležitostí na cesty na Slnečné pobrežie i do Nesebaru - lodičkou, autobusmi. Vrátime sa. CK Koala Tours zabezpečila lietadlo TravelService slovenské, bus na miesto klimatizovaný, miestna delegátka pre všetky CK už trochu "unavená" nehovorila o pobyte čo bolo dôležité, ale pomohli sme si. CK perfektne zabezpečila i cestu späť. OK. Samotný rezort - odporúčam pre starých rodičov s vnúčikmi, pre rodiny s menšími deťmi
Poloha:
starstarstarstarstarstar
Hotel takmer na pláži, ale to zistíte až z opačného konca než od vchodu, za hotelom pekná promenáda a hneď pláž. Hotel oknami na okraji areálu, od mora potom promenáda popri ďalších hotelov, všade udržiavaní zeleň, centrálna časť reštaurácie a kupeľné centrum, vilová časť, možné prechádzky hore až na Royal Castle a do hôr až na Negresco a Rímske domy. Pláž na konci zálivu Slnečného pobrežia, vlny nezanášajú medúzy a riasy, ale občas oblé kamienky, dlhá piesočná pláž, občas skalky obláky. Cca 80 min autobus od letiska Burgas.
Ubytovanie:
starstarstarstarstarstar-blank
Klimatizovaná izba s ovládaním klimy, chladnička OK, kúpeľňa štandard s vaňou, sušičom, izba s balkonom a výhľadom na Elenite, v diaľke na záliv, dolu síce centrum mestečka, ale stíchlo všetko striktne do 22:30 h každý deň, ticho dodržiavali. Na balkóne stoličky, stolík, romantika, výhľad ozaj ako "v Andalúzii" na vzčačkané priečelia. Hodnotenie preto 5, lebo po 30.08. akoby "uťalo", nevzmenili posteľnú bielizeň, uteráky len na požiadanie. Leteli sme až na noc, dalo sa doplatiť za izbu od 12:00 do odchodu.
Služby:
starstarstarstarstarstar-blank
Do 30.augusta kým bola sezóna štandard, aj recepcia, po 30.08. "únava", odišli brigádnici vysokoškoláci a úroveň sa znížila tak na "1-2". Obsluha v baroch takisto a v jedálni tiež, po 30.08. koniec, akoby záver sezóny. Objednanie reštaurácie allincl. na a lá karte - zastaralo cez slečnu pri stolíku pri recepcii, objednajte radšej všetko na celý pobzt, inak riskujete že nič (ak mala dovolenku, mali ste "smolu"), inak potom "do radu čo bolo voľné a v akom čase mala voľné...) Varovanie manažmentu hotelov, úroveň by tak padať nemala... Výber reštaurácií - dve sme navštívili - bulharskú Sozopol - odporúčam barbecue baraninu a Mediteranée - rybiu, odporúčam pražené chobotničky, atraktívne sedenie a príjemný personál. Ak platíte sami, môžete kedykoľvek, nielen na rezerváciu.
Šport a zábava:
starstarstarstarstarstar
Akvapark Atlantida v cene, len za lehátko sa platí tu, inak športové možnosti na pláži, motorka, čln, paragliding, minigolf, detské hriská, areál na prechádzky, dlhá balustráda po celom pobreží areálu, kúpeľné centrum, masáže, bazény i pre neplavcov s animátormi;
Stravovanie:
starstarstarstarstarstar-blank
Balkánsky spôsob allinclusive, veľa melonov, jablk, broskýň, sladké koláče, jedáleň Andaluzie do 30.08. normál, po 30.08. množstvo domácich z toho urobilo zmätok, dlhé rady, obsadené stoly, rýchle minutie najlepšieho, nedoplňanie stravy - šok po dovtedy slušnej úrovni - a kto má rád balkánsku stravu, príde si na svoje - šopský šalát, grécky, pražené papriky, kebabče, syrové "baničky", hranolky, ryby, pozor na varené zeleniny ak nie ste zvyknutí, stredoeurópsky žalúdok veľa neznesie.Ale bolo i pečené bravčové a kuracie, i ryža a zemiaková kaša. V jedálni sa dalo čapovať nealko, víno i pivo. Káva i kyslé mlieko.
Pláž:
starstarstarstarstarstar-blank
Od zadného východu Andaluzie 25 m, tu užšia piesková pláž, v centrálnej časti širšia piesková pláž, mierne sa zvažuje do mora, piesok, sem-tam oblé kamienky a kamane, lehátka a slnečníky rozostavené v cene, ale bolo nutné obsadiť ráno. Do 30.8. sa rešpektovalo obsadenie lehátka i keď tu občas boli konlfikty Ukrajinci-Rusi, ale po 30.08.keď prišli domáci to bolo barbarstvo - neuznávali obsadzovanie, zgrupovali sa do 5-8 lehátok, hluční, pľuvajúci, agresívni - ozaj treba do zavretého areálu takých domácich pustiť? Pláž sa nečistila, ale do 30.08.to "ušlo", potom sa hromadili pohárky, špaky - nie je v EU zakázané fajčiť na verejnom priestore? Okolo kopec detí a hulilo sa odušu... Bazény pri každom hoteli, samozrejme studená voda, niekde i pre neplavcov do 130 cm. Pri bazénoch a na pláži bufety, s fornetkam, hotdogy, káva, nealko, pivo, alkohol...Zas ak spravodlivo hodnotiť, to 30.8. za 5, po 30.08. aj za 3 je veľa.
Odporúčali by ste hotel Vašim známym?Áno
Zodpovedá podľa Vás hotel popisu v katalógu CK?Áno
Zodpovedá podľa Vás kategória hotela?Áno
Pomer cena/celkové služby:vynikajúci
Vaše meno:Petro
Ako často v priemere cestujete na zahraničné dovolenky?1x za rok
Prejsť na stránku hotela