02/33872835

kontakty Sobota - Voľno

Úžasná dovolenka ~ Recenzia hotela Be Live Collection Saidia (5*)

Táto stránka je súčasťou starej verzie nášho webu. Niektoré odkazy a informácie už môžu byť zastaralé alebo neplatné. Aby sa Vám zobrazovali aktuálne ponuky a informácie, prejdite prosím na nové stránky:
Travel.Sk   
Titulná stránka, vyhľadávanie zájazdov
Titulok príspevku:Úžasná dovolenka
Váš vek:26-34
Zloženie cestujúcich:pár
Termín pobytu:jún 2019
Trvanie:týždeň/6-8 nocí
Dátum pridania:07.09.2019
Čím vyššie hodnotenie, tým je lepší dojem
Celkové hodnotenie:
starstarstarstarstarstar
Do Maroka sme cestovali s priateľom. Maroko sme vybrali primárne kvôli priaznivej cene a že veď vyskúšame a uvidíme.. Nemali sme od Maroka žiadne prehnané očakávania, no musíme priznať, že sme z pobytu v tomto hoteli boli nadšení. Významne k tomu prispela úžasná strava, milý a ochotný personál, čistá piesočnatá pláž, príjemné teploty a pocit bezpečia, keďže pri každom východe z hotela sedel strážnik a na promenáde sa prechádzalo zopár vojakov a policajtov. Pomer cena/hodnota hodnotíme veľmi vysoko.
Poloha:
starstarstarstarstarstar-blank
Na promenáde sú 2 hotely vedľa seba a ďalšie sú až za marínou. Čiže je tam úžasný kľud a pokoj. Prechádzať sa dá po promenáde na obe strany. Keďže sme tam boli na začiatku sezóny, marína bola ako mesto duchov - 3 giftshopy, 1 supermarket a 1 lekáreň. Ostatné bolo všetko zavreté. Ako je to tam počas júla/augusta, zhodnotiť nevieme. Išli sme na výlet do Oujdy, no z neho sme nadšení neboli. Na trhu v Oujde sú dokola tie isté obchody so šperkami a kaftanmi. Každopádne, bol to poldňový výlet, tak ak chcete vidieť aj niečo iné ako hotel, tento výlet je ok.
Ubytovanie:
starstarstarstarstarstar
Izby sú priestranné, s trezorom na izbe zadarmo, posteľ s tvrdším matracom (pre nás extrémne pohodlná), v kúpeľni je aj vaňa, aj sprchový kút. O areál hotela sa aktívne starajú, stále sme videli niekoho, kto sa staral o zeleň alebo budovu.
Služby:
starstarstarstarstarstar
Personál hotela je veľmi ochotný. Zažili sme aj to, že niektorí Česi a Slováci, ktorých je tam pomerne dosť, sa snažili komunikovať s personálom v našom jazyku a nie po anglicky a boli prekvapení, že im nevyhoveli a následne boli títo hostia pohoršení. Toto však je chyba hostí a nie personálu, ktorý sa ozaj snaží výjsť v ústrety v každej situácii. Mali sme skúsenosť aj s hotelovou lekárkou, ktorá však ovládala len domáci a francúzsky jazyk, no našťasie na recepcii poznali oba jazyky, tak sme sa nakoniec dorozumeli.
Šport a zábava:
starstarstarstarstarstar-blank
V hoteli sú izby rozdelené do troch blokov a medzi blokmi sú umiestnené 2 bazény. Jeden je kľudný, bez hudby a druhý je aj s animačným programom, čo je veľmi pozitívne, lebo si na svoje prídu aj ľudia, ktorí preferujú kľud, aj tí, ktorí vyhľadávajú hudbu a program pri bazéne. Keďže my sme všetok čas trávili na pláži, animačný program ohodnotiť nevieme. Na pláži je možnosť jazdiť na koni alebo na ťavách, čo sme my nevyužili, alebo je tam aj natiahnutá sieť na plážový volejbal. Vodné športy k dispozícii nie sú, no keďže my tento druh zábavy k dovolenke nepotrebujeme, tak nám nič nechýbalo. Na promenáde sa dá požičať aj štvorkolka alebo vrámci hotela sa dajú za drobné požičať bicykle, ktoré však nie sú vo veľmi dobrom stave (hlavne majú zodraté plášte).
Stravovanie:
starstarstarstarstarstar
Strava bola úžasná! Raňajky aj slané aj sladké - široký výber, čerstvo odšťavené pomaranče každé ráno. Obedy a večere - široký výber: domáce tajini (rôzne druhy - mäsové aj vegetariánske), skvelá pizza, veľa druhov rýb a morských plodov, ktoré sa denne obmieňajú (vrátane žraloka, mečúňa, tuniaka, kreviet,...), grilovaná aj čerstvá zelenina, ovocie a perfektné zákusky. Počas dňa je k dispozícii bohaté občerstvenie v dvoch baroch pri bazénoch. Dá sa tam aj regulérne naobedovať, ak sa niekomu nechce ísť do reštaurácie. Čo ešte môžeme vyzdvihnúť je dobrá espresso káva, ktorá je veľké plus pre kávičkárov, ako sme my. Celkovo jedlo bolo perfektné, škoda len, že žalúdok je len jeden.. :)
Pláž:
starstarstarstarstarstar-blank
Plaž bola čistá a pekná, piesočnatá. Miesto na lehátkach sme našli vždy (doobeda aj poobede). Jediné, čo by sa dalo vytknúť je chýbajúci bar a sprchy na pláži. Aj keď nám to až tak neprekážalo, keďže pláž je od hotela blízko a do baru sa dalo kedykoľvek vybehnúť. Po pláži chodia aj predajcovia, no vôbec nie sú otravní. Väčšinou sa len prejdú a oznámia, čo ponukajú alebo stoja na kraji a čakajú na oslovenie. Vstup do mora je pozvoľný.
Odporúčali by ste hotel Vašim známym?Áno
Zodpovedá podľa Vás hotel popisu v katalógu CK?Áno
Zodpovedá podľa Vás kategória hotela?Áno
Pomer cena/celkové služby:vynikajúci
Vaše meno:Michaela
Ako často v priemere cestujete na zahraničné dovolenky?3x a viac za rok
Prejsť na stránku hotela