02/33872835

kontakty Pon-Pia 9:00-17:00

August 2019 ~ Recenzia hotela Be Live Collection Saidia (5*)

Táto stránka je súčasťou starej verzie nášho webu. Niektoré odkazy a informácie už môžu byť zastaralé alebo neplatné. Aby sa Vám zobrazovali aktuálne ponuky a informácie, prejdite prosím na nové stránky:
Travel.Sk   
Titulná stránka, vyhľadávanie zájazdov
Titulok príspevku:August 2019
Váš vek:46-60
Zloženie cestujúcich:pár
Termín pobytu:august 2019
Trvanie:2 týždne/13-16 nocí
Dátum pridania:04.09.2019
Čím vyššie hodnotenie, tým je lepší dojem
Celkové hodnotenie:
starstarstarstarstarstar
Výborná dovolenka, celkovo výborný dojem kazili len nevychovaní hostia.S plnou vážnosťou píšem, že "najsedláckejší" národ Európy sú Portugalci. Oni sa nezabávajú, oni jednoducho vreštia. V hotelovej hale, v jedálni, na pláži. Taliani, Španieli sú tiež hluční, ale inak, oni sa bavia. Portugalci po sebe kričia asi ako naši počerní spoluobčania. Osobitná kapitola sú jazykové znalosti. ( Obzvlášť Čechov a Slovákov.) V prvej kapitole z Angličtiny ste sa naučili číslovky one, two three a tiež nápoje coffee, beer. Ak by ste pokračovali v "štúdiu" ďalej, v druhej kapitole sú "zázračné slovíčka" please a thank you. Bol to častokrát trápny pohľad na turistu, ktorý arogantne polorozkazom pri bare povedal:"Two beer!"Prečo??? Lebo za barom je "len" čašník z Maroka a ty si "až" napr. zámočník zo Slovenska??? Topka jazykovej znalosti pre mňa bola nechtiac vypočutá požiadavka Slovenky čašníkovi:"Two rozlievané rosé víno." Ale ani:"Two coffee bez mlieka, sklo." ( Pani nechcela do plastového pohára ) tiež nie je na zahodenie. Samozrejme, že dotyční turisti sa druhú kapitolu ( please, thank you ) nestihli naučiť.
Poloha:
starstarstarstarstarstar
Poloha Saidie podľa mňa ideálna. Teplota cez deň 29-32 stupňov. Pocitová 26-27. ( Pofukuje príjemný vetrík.) Voda má 25-26 stupňov. Saidia je malé mestečko so zaujímavým miestnym trhom. Škoda, že mesto Fez je vzdialené 5 hodín cesty autobusom.Jeden deň na fakultatívny výlet je málo. Prespať napríklad v hoteli Les Mérinides, z ktorého máte nádherný výhľad na Medinu.
Ubytovanie:
starstarstarstarstarstar
Izby sú veľké, čisté. Matrace kvalitné. Klimatizácia tichá, fungovala spoľahlivo. Balkón skutočne veľký. Samozrejme, nie sme v Európe, kto chce kontrolovať špárovanie obkladov v kúpeľni nech radšej ostane doma, nasype soľ do vane a môže sa kochať nad svojou novou kúpeľňou. Aspoň ušetrí.
Služby:
starstarstarstarstarstar
Maročania sú usmievaví a veľmi milí ľudia. Nie je to Tunisko, ani Turecko. Mal som pocit, že viac si cenia milé slovo, ako bakšiš.
Šport a zábava:
starstarstarstarstarstar-blank
Na pláži je volejbalové ihrisko.Stále tam niekto hral, samozrejme úroveň hry bola rôzna. Chýbali mi tam aktivity ( rôzne súťaže, aqua aerobic...) Možno to všetko bolo v areáli pri bazéne, ale tam som nechodil, pri mori som radšej na pláži. Určite doporučujem marocký večer. Má to super atmosféru, podľa mňa lepšiu v hotelovej hale, ako potom v divadle. V hotelovej hale to znie lepšie, aj turistov zavolajú medzi seba tancovať.
Stravovanie:
starstarstarstarstarstar
Stravovanie bolo naozaj na veľmi dobrej úrovni. Ja by som ho zaradil trochu pod Taliansko, ale určite oveľa lepšie, ako Tunisko, alebo Turecko. Samozrejme, všetko je to o tom, čo komu chutí. Mne napríklad ako obloha restovaná cibuľa s hrozienkami chutila veľmi, ale kuskus so škoricou ma neoslovil. Osobitná kapitola sú čašníci. V niekorých recenziách som čítal, že sú amatéri, pomalí... Asi som bol v inom rezorte, alebo kompletne vymenili personál. Takých rýchlych a usmievavých profesionálov by určite bral ktorýkoľvek majiteľ reštaurácie na Slovensku. Raňajky boli pomerne kľudné, ale cez obedy a večere bol naozaj frmol. Celý team, ktorý viedol Belmamoun Noureddine bol fantastický. My sme s manželkou sedávali v časti, kde nás obsluhovali absolútni top čašníci. Veľká vďaka patrí Vám, páni Badreddine Slimani a Salah Eddine.
Pláž:
starstarstarstarstarstar
Pláž a more bolo absolútne fantastické. Široká pláž s jemným pieskom a pozvoľným vstupom do mora. Pre rodiny s deťmi a slabších plavcov ako stvorené. Na prechádzkach po niekoľko kilometrovej pláži sme si pomerne často zdravili s miestnymi ľuďmi. Všetci sú usmievaví, prajú vám príjemný pobyt. Mal som a mám stále ten pocit, že napriek chudobe ( alebo vďaka nej ), sú šťastnejší, ako ľudia v Európe. Zahoďte náboženské, politické a iné predsudky za hlavu a prežijete jednu neopakovateľnú dovolenku.
Odporúčali by ste hotel Vašim známym?Áno
Zodpovedá podľa Vás hotel popisu v katalógu CK?Áno
Zodpovedá podľa Vás kategória hotela?Áno
Pomer cena/celkové služby:vynikajúci
Vaše meno:Peter
Ako často v priemere cestujete na zahraničné dovolenky?1x za rok
Prejsť na stránku hotela