02/33872835

kontakty Nedeľa - Voľno

najlepšia najkrajšia dovolenka ~ Recenzia Sol Y Mar Solaya (5*)

Táto stránka je súčasťou starej verzie nášho webu. Niektoré odkazy a informácie už môžu byť zastaralé alebo neplatné. Aby sa Vám zobrazovali aktuálne ponuky a informácie, prejdite prosím na nové stránky:
Travel.Sk   
Titulná stránka, vyhľadávanie zájazdov
Titulok príspevku:najlepšia najkrajšia dovolenka
Váš vek:26-34
Zloženie cestujúcich:pár
Termín pobytu:august 2012
Trvanie:9-12 nocí
Dátum pridania:28.08.2012
Čím vyššie hodnotenie, tým je lepší dojem
Celkové hodnotenie:
starstarstarstarstarstar-blank
Len 4km od letiska, hotel nás ubytoval už o 6:30 ráno, všade čisto, veľmi milí a priateľskí ľudia, personál slušný, nie dotieravý. Hotel je umiestnený medzi ďalšími štyrmi, celý ten komplex sa volá Madinat Coraya. Na svoje si prídu i rodiny s deťmi, pretože hotely sú umiestnené v zálive, kde je piesková pláž i mólo kde sa schádza na šnorchlovanie a vychádzajú člny s ľuďmi na potápanie.
Poloha:
starstarstarstarstarstar
Ubytovanie:
starstarstarstarstarstar-blank
Izby pekné, nie prehnaný luxus, ale vkusné, vybavené štandardným vybavením päťhviezdičkového hotela. Obrovská sprcha, chlapec, ktorý upratuje, chodí neustále po chodbe a pýta sa či je všetko v poriadku. Dokonca som mu nechala na izbe drobné, ale nezobral si až potom, keď som mu to sama doniesla. Chladnička vybavená nealko a alko nápojmi za poplatok. Voda v chladničke za poplatok, ale na stole grátis. Vraj tú vodu majú cestovky dohovorenú či je all inclusive alebo nie. Ale nie je problém dopĺňať či v lobby, hlavnej reštaurácii, alebo na pláži. Nemám čo vytknúť, všade majú obrázky chránenia životného prostredia, šetrenia vodou. Uteráky vyperú, keď ich necháte na zemi, ako vždy tradičné krásne ozdoby z uteráka na posteli.
Služby:
starstarstarstarstarstar
Ešte raz strašne srdeční, milí ľudia, kto hovorí po anglicky, taliansky a nemecky tak si pokecá. Ale čosi vedia i po poľsky, česky i slovensky. Ak si neprajete výlet alebo masáž, stačí povedať nie alebo povedať že ste boli pred rokom. Ale neprišli mi dotieraví aspoň nie v rámci hotela, možno na výletoch je to iné.
Šport a zábava:
starstarstarstarstarstar
Animácie pri bazenoch, i pre malé deti. Možnosť hrania pingpongu, vodného pola, volejbalu, futbalu a petangu. My chodíme do Marsa Alam najmä kvôli šnorchlovaniu, aj keď je pravda, že v Marsa Alam Crowne Plaza hoteli sme videli krajšie ryby respektíve tam to vyzeralo úplne ako v plnom akváriu. Tým, že tu je sčasti pláž piesočnatá a potom aj mólo, a tým, že je to záliv, sa voda už cca okolo 8:30 ráno začína mútiť. Menej je vidieť. Ale mali sme šťastie dvakrát na delfíny, ktoré sa dajú pozorovať z takého vyššieho výbežku, z ktorého je dobrý výhľad na záliv i otvorené more a tiež sa odtiaľ pozerá západ slnka. Skoro ráno je voda taká priezračná, že fotky môžete robiť priamo z móla.
Stravovanie:
starstarstarstarstarstar
Veľmi chutné, neprekorenené a nepresolené. Výber stačil. Niekoľkokrát tematický večer, egyptská strava alebo tradičná arabská. Stoly sa neprehýbajú od jedla, ale sú vkusne rozložené. Raňaky: rôzne druhy káv z automatu, sladké ovocné džúsy z automatu, asi 10 druhov sladkého pečiva, palacinky alebo lievance, wafle, omeletu s vaším výberom, ovocie, musli a jogurty, pečivo niekoľko druhov, maslo živočíšne i rastlinné, také tie ich salámy, veľmi chutný syr, zelenina, olivy atď Obed - jedna polievka, ale tie robili výborné. Vždy nejaká ryba buď dusená, alebo vyprážaná, kura rôzne spôsoby, ragú z hovädzieho, hranolky, ryža, cestoviny s vaším výberom. Doporučujem neochutnávať z každého trochu lebo ku konci dovolenky nebudete chcieť už skoro nič. Zákusky - veľa druhov, veľmi dobré. Na pláži aj neskoré raňajky aj obed taký fastfoodový, aj ku káve poobede nejaký koláčik. Večera veľmi bohatá, dve polievky, more šalátov a studenej kuchyne, orientálny kútik, detský kútik s jedlom atď. Podávajú víno, pivo, nealko.. Lobby bar: výber z alkoholických all inclusive nápojov čo 23:00.
Pláž:
starstarstarstarstarstar
Obrovské množstvo slnečníkov s lehátkami, nemusela som vstávať ráno a obsadiť miesta. A po ruke je mladý chlapec, ktorý pomôže s lehátkami, keď treba, pozbiera smeti, špaky atď.Nebol problém si tam nechať veci a odísť. Ovšem telefon alebo foták ak sme išli na dlhšie preč sme brali so sebou.
Odporúčali by ste hotel Vašim známym?Áno
Zodpovedá podľa Vás hotel popisu v katalógu CK?Áno
Zodpovedá podľa Vás kategória hotela?Áno
Pomer cena/celkové služby:vynikajúci
Vaše meno:
Ako často v priemere cestujete na zahraničné dovolenky?1x za rok
Prejsť na stránku hotela