02/33872835

kontakty Pon-Pia 9:00-17:00

tia ~ Recenzia hotela Tia Heights Makadi Bay (5*)

Táto stránka je súčasťou starej verzie nášho webu. Niektoré odkazy a informácie už môžu byť zastaralé alebo neplatné. Aby sa Vám zobrazovali aktuálne ponuky a informácie, prejdite prosím na nové stránky:
Travel.Sk   
Titulná stránka, vyhľadávanie zájazdov
Titulok príspevku:tia
Váš vek:26-34
Zloženie cestujúcich:pár
Termín pobytu:jún 2013
Trvanie:9-12 nocí
Dátum pridania:07.06.2013
Čím vyššie hodnotenie, tým je lepší dojem
Celkové hodnotenie:
starstarstarstarstarstar-blank
Tato recenzia je velmi dlha, ale chcela som napisat naozaj vsetko, ci mi napadlo aby si buduci dovolenkari mohli vytvorit co najlepsiu predstavu. Musím povedať, že sme do tohto hotela ale aj celkovo do Egypta nešli s velkými očakávaniami (1.x v Egypte). No dovolenka bola super. Cestovali sme CK Jasmin Travel (25.5.-5.6.2013) a tato CK mala velmi dobry prilet- uz o 6:00 rano sme tam boli a takisto aj velmi dobry odlet - do 12:00 sme museli vyprázniť izbu a 12:30 pre nas prisiel mikrobus. Takze sme si mohli užiť skoro plnych 12 dni. Tie vsetky keci, co sa hovoria o tom, ze ked pridete, budete cakat az do 14:00, kym vas vybavia...no mozno sa to niekomu stava, ale my ako sme prisli, hned nas ubytovali a povedali, ze po naramky si mame prist o 10:00 a tak sa aj stalo. S touto CK sme mali modre naramky-co znamenalo all inclusine 24 hodin dene (az na niekolko hodin v noci 03:00-07:00), co sa dalo prezit ;)Vacsina Rusom mala sede naramky - podla toho ich aj bolo poznat ;)Dostali sme izbu v Lagoonach, hned v prvom rade. (Popritom, ked sme sa boli prejst, tak izby Dune rooms boli na kopci a niektore naozaj pekelne daleko - tak sme sa smiali, ze ak chcu na recepcii zarobit peniaze za zmenu izby, tak hosti ubytuju az tam...) Na recepciu, do restauracie a na plaz sme to mali asi 3-4 min. a do aquaparku (ktory bol s tymto naramkom neobmedzene) sme to mali asi 6 min. Co sa tyka nasho terminu - nebolo tam vela ludi, hotel ani zdaleka nebol plny. A Rusov pomaly ubudalo, lebo vraj to uz je na nich teplo. A skor zacalo pribudat Slovakov a Cechov. Takze tento termin odporucame. Len sa treba pripravit - v piatok maju moslimovia sviatok, takze to ich tam bolo habadej. Inak aj celkovo ich bolo dost.
Poloha:
starstarstarstarstarstar
Asi 3/4 hodina od letiska. A vsade naokolo pust, tak tam nieco ako prechadzka do mesta neexistuje, ale za to ziaden ruch ulice :) Ked ste sa chceli prejst tak iba po plazi a po arealoch inych hotelov, co nam uplne postacovalo. A este by som chcela dodat, ze aj hotel Tia ma zahradky medzi Lagoon a Dune rooms a nepatria len vedlajsim hotelom ako to pise p. Dasa.
Ubytovanie:
starstarstarstarstarstar
Jeden krat sa mi podarilo byt pritom ako nas upratovac upratoval izbu a podla mna sme tam mali dost cisto: prezliekol vsetky navliecky, vymenil plachty a uteraky, poutierat vsetky stoliky, zrkadla, v kupelni tiez zrkadlo, umyl umyvadlo, vanu a Wc, vsade pozametal a poumyval. A to robil kazdy den. (asi kazdy druhy den sme mu nechali na vankusi dolar alebo euro)Aj ked je pravda, ze odtok vo vani bol uz hrdzavy a na silikone medzi kachlickami a vanou sa uz chytala plesen, ale tomu sa neda zabranit, ak po kazdom sprchovani nevyutierate vanu a kachlicky dosucha. A kedze predpokladam, ze predchadzajuci hostia to asi nerobili, tak sa nie je comu cudovat. Izbu sme mali dost pristrannu, postel trochu tvrdsiu, ale vzdy lepsiu, nez keby ste mali zadok v nejakej jame...Klima bola super - teplota sa dala nastavit a vobec nebola hlacna. Manzel zvacsa musi zaspavat v uplnom tichu a zaspal aj ked sme mali pustenu klimu. Chladnicka bola trochu mala - tak asi na 4 flasky. Na izbe telka bola a programy boli v rustine, arabcine a anglictine. My sme byvali na 1. poschodi a mali sme strasne velku terasu iba pre nas - super:)Dvere na terasu sme si zatvarali, aby nam tam nic nenaliezlo, co sa nam stalo len hned 1. den, tak potom sme si davali pozor. Ta laguna trochu vysychala, takze to tam bolo citit, ale nebolo to nic strasne. A takisto aj to, ze polievaju uzitkovovu vodou, tak trosku to bolo citit, ale tak na smrad, ktory sme mali v Bratislave este aj tyzden potom, co sa nam vylial kanam pred domom to ani zdaleka nemalo. Trochu blbe bolo, ked v posledne dni zacala vypadavat elektirna a vy ste prave vtom case vecerali, alebo pozerali neico napinave, pripadne iba potrebovali svietit, ale to nebolo len v nasom hoteli - delegatka vravela, ze to bola zalezitost celej makadi bay ak nie dalej (ze jej sa z toho vypadku pokazili spotrebice, ktore mala zapojene). A po chvili to nahodili spat (1 -5 min.).
Služby:
starstarstarstarstarstar-blank
Raz som isla na WC pri recepcii, tesne potom ako tam doumyvali a uplne to tam vonalo cistiacimi prostriedkami. Takze naozaj na hygienu sa stazovat nemozem. Aj ked zariadenie hotela a cely hotel bol starsi, ale upratovali tam. Jedini, kto boli taki zvlastni boli pani na recepcii, ale ako sme sa dozvedeli aj od nasej delegatky - to je vraj aj na ostatnych hoteloch, a niekde este aj horsie. Co sa tyka casnikov, tak ked ste im dali 1 dolar, ci 1 euro, uz okolo vas skakali, div ze vam neutierali aj usta a ked ste nic nedali, tak vas niektori iba pozdravili a ini si ani nevsimli. My sme davali peniaze len jednemu, co nas obsluhoval pri veceri a to mam stacilo tak na cely den. Inak sme zvacsa rano a na obed chodili do inej restauracie, aby sme si uzili to, ze "nam daju vsetci pokoj" a ze si nas nikto nevsima a ze sme sami sebe panmi. A ostatni barmani boli uplne vpohode, ked ste povedali prosim, tak aj oni boli mili. Este co sa tyka vyletov- my sme isli na dva organizovane CK. Do Luxoru a na ostrov ale nie Giftun, ale UTOPIA - ten nam odporucila delegatka - 2x potapanie po ceste lodou, potom obed na lodi, trosku rybarcenia, plavba lodkou s presklenym dnom a pobyt na ostrove Utopia- musim povedat, ze to bolo nadherne - uplne svetly piesok a potom aj to more je uplne krajsie, ked ma svetly piesok pod sebou, take svetlomodre. Vylet trval cisteho casu asi od 10:00 - 15:30. Plus asi 3/4 hodiny cesta tam a 3/4 naspat. A v Luxore - to bolo o inom, ale tiez super, len mna trochu unanovala cesta - naskor sa si 2 hodiny sa zbierali ludia po hoteloch, potom 3 hodiny do Luxoru a potom to iste spat..A urcite si zoberte vela vody - my sme dvaja mali 7 litrov a vypili by sme este aj dalsie 2. A na hoteli mate vodu zdarma (tak naco by ste si tam kupovali) a mozete si ju nechat v klimat. autobuse, cize zostane aj trochu chladnejsia. V ten den sme boli prec od 05:00 do 21:30. Ale super, mali sme cesku sprievodkynu a bolo vidiet, ze sa nestrati a dokonca ani nezjednava ceny - ona povie cenu a ta plati :) a domaci si pri nej ani necekli, no bola podarena, teda...aspon to tak bolo v alabastrovej dielni.
Šport a zábava:
starstarstarstarstarstar
O sport a zabavu sa starali animatori - doobeda od 10:15 do 12:15 a poobede od 15:00 do 17:00 a vecer od tej 22:00 do 23:00. Na plazi ste si s nimi mohli zacvicit aerobik, brusne tance, vodny aerobik, nejaku jogu, ci co to bolo, zahrat sipky, boče, volejbal a vodne polo. Takisto pripravovali aj program pre deti. A vecer robili zabavu. Super bol aj aquapark - fakt zabava.
Stravovanie:
starstarstarstarstarstar-blank
Co sa tyka jedla - mne az tak nechutilo to ich korenie, ktore pridavali skoro do kazdeho jedla. Ale inak to bolo fajn. Naozaj staci, ked si kazdy den date iba jeden typ jedla a nemiesate - aspon vam nebude zle a nebojte sa, ono to bude aj dalsi den..a dalsi.. Podavali zvacsa grilovane kura - na uhli, rybu - bud obalovanu alebo na prirodno a potom bud hovadzie na stave alebo hov. pecienky, a vzdy este nejake mlete maso bud burger, alebo cevapcici...takisto robili často aj zapekanu cestovinu. Vzdy bola uvarena cestovina a dve omacky. Kedykolvek ste si mohli vypytat kecup a dali vam. Naozaj je lepsie sa stravovat v hornej jedalni - Safaga, tak je praznejsia nez spodna a vyber je ten isty. Jedlo davali aj na plazi a v auaparku - zvacsa burgre, nieco ako hovadzi gyros, hranolky, jarne rolky, pizzu a hranolky, a v Dokers bare bola desiata a olovrant. Tie ich dzusy neboli nic moc, ale capovali aj sodu, colu, fantu a sprite, pripadne ste si v Lobby bare mohli vypytat vodu vo flasi a dali vam ju zadarmo a kolko ste chceli. A samozrejme domaci alkohol, pivo, vino.
Pláž:
starstarstarstarstarstar
Super. Vzdy ked sme prisli nasli sme lehatko aj blizko mora, aj blizko sprch a aj restauracie na plazi. More bolo dost dlho plytke a ked bol odliv ani nehovorim - my sme to brali skor ako vyhodu. Super boli koraly - boli tam asi 4 koralove utesy - jeden hned v plytkej vole napravej strane a dalsie v hlbsej - skoro az pri bojkach. No vrelo odporucame - naozaj to vyzera tak ako v tych vsetkych dokumetoch - ryby od vymyslu sveta, keby mi ich niekto takto opisoval, tak mu ani neverim, ze take existuju. No proste nadhera. A najlepsie bolo ze nie vsade zili rovnake, takze ked ste prisli k inemu koralovemu utesu, tak ste tam objavili aj ine druhy. Perfektne - my sme stravili asi vacsinu casu s hlavou pod vodou. Inak trochu bolo citit naftu z lodi, ktore boli na nasej plazi, ale mne osobne to nevadilo - manzelovi trochu. A inak boli tam ti tajtrlici, co ponukali masaze, trojkolky, surfovanie, potapanie, fotenie...ale ak ste povedali, ze nechcete, tak vas dlho nezdrzali.
Odporúčali by ste hotel Vašim známym?Áno
Zodpovedá podľa Vás hotel popisu v katalógu CK?Áno
Zodpovedá podľa Vás kategória hotela?Áno
Pomer cena/celkové služby:dobrý
Vaše meno:Dominika
Ako často v priemere cestujete na zahraničné dovolenky?1x za rok
Prejsť na stránku hotela