02/33872835

kontakty Nedeľa - Voľno

najkrajsia plaz v Egypte ~ Recenzia hotela Al Nabila Grand Makadi (5*)

Táto stránka je súčasťou starej verzie nášho webu. Niektoré odkazy a informácie už môžu byť zastaralé alebo neplatné. Aby sa Vám zobrazovali aktuálne ponuky a informácie, prejdite prosím na nové stránky:
Travel.Sk   
Titulná stránka, vyhľadávanie zájazdov
Titulok príspevku:najkrajsia plaz v Egypte
Váš vek:26-34
Zloženie cestujúcich:pár
Termín pobytu:september 2012
Trvanie:9-12 nocí
Dátum pridania:11.02.2013
Čím vyššie hodnotenie, tým je lepší dojem
Celkové hodnotenie:
starstarstarstarstarstar-blank
Ja som v danom hoteli bola pred 4rokmi s partiou kamaratov a v mnohom sa hotel zlepsil, ale v niecom aj zhorsil (hlavne uz trosku starsie ubytovanie na izbach). Celkovo sme boli s dovolenkou ale velmi spokojni, boli sme tu 10dni s priatelom. Pre nas nie je az tak dolezite ubytovanie, ale skor plaz. Cize pokial necakate luxusne ubytko (kde aj tak len prespite a sprchujete sa) tak toto je najkrajsia plaz na akej som bola (a to cestujem od 14tich)a najkrajsi podmorsky svet, naozaj sa tu da vidiet vsetko mozne od nemov, ktory su skoro pri brehu az po raje a chobotnice. Cize pokial si vyberate hotel, kde neplanujete cely pobyt trcat na izbe, vrelo odporucam kvoli krasam podmorskeho sveta.
Poloha:
starstarstarstarstarstar-blank
Hotel je vzdialeny asi 2hodiny od letiska. Je na kopci/dune piesku. Dole je branka so straznikmi. Pokial mate radi vela zelene, tak tu jej az tak vela nie je, aj ked sa naozaj snazia. Vokol je len 1hotel a z druhej strany len piesok a duny.
Ubytovanie:
starstarstarstarstar-blankstar-blank
Hotel sa sklada z hlavnej budovy, kde sa nachadza aj hlavna jedalen, bar, dolny snack bar a a la carte restauracia (pocas pobytu si mozete vybrat, ci chcete taliansku kuchynu alebo ich-tu odporucam, lebo pizzu a cestoviny mate aj na obed a veceru). Ostatne ubytovanie tvoria male bungalovy (2poschodove) alebo prizemne - tie su blizsie k plazi. Velkou vyhodou tohto hotela je, ze vsetky izby maju vyhlad smerom na more, t.j. nemate oproti sebe mur alebo okno/balkon dalsej izby. Co sa tyka izieb, tu zalezi asi ci priplatite (baksis). My sme ziadny nedali, izba bola standartna, s obcasnou havedou ako su mravce a jasterky a taky velky cierny chrobaci. A tiez nam tiekla hrdzava voda. Na druhy den sme to nahlasili delegatke a este v ten den nam vsetko prisli opravit (baksis sme nedavali). Nabytok je vidno, ze uz je starsi, ale nam to stacilo, ako som pisala, v izbe sme travili malo casu, chodili sme sa tam len vyspat a osprchovat. Inak izba priestranna, kazda ma balkon alebo terasu. Stolik vonku so stolickami, ako aj vo vnutri, televizor, telefon, v kupelni sme mali vanu a celkovo je urcite vacsia ako v nasich panelakoch a s fenom. Este sme mali skrinu a v nej bol aj trezor-ten sme ale nepouzivali. Je vidno, ze snazia aj okolie udrziavat, cistia bazen, vsade behaju pomocnici a nieco vzdy robia. Musim velmi pochvalit personal jedalne, naozaj sa staraju, aby clovek mal pribor vzdy cisty k dispozicii, boli sme z toho milo prekvapeny. Jedavali sme na vonkajsej terase a len co sme si sadli, uz sme aj mali ciste pribory a obrusky. Samorejme vela ludi, znamena aj obcasne rady na jedlo alebo cakanie na pohare na pitie. Ale ved sme na dovolenke, tak naco sa rozculovat :)
Služby:
starstarstarstarstarstar-blank
Co sa tyka sluzieb, su ludia a ludia. Ja som zastancom teorie, ze pokial sa chovate slusne a usmejete sa, tak nie je s nicim problem. Nestalo sa mi, ze by nas niekto ignoroval, ked sme stale v rade na pitie, alebo ked sme niekoho oslovili, ze potrebujeme nieco. Na izbe sme kazde 2-3 dni nechavali 1dolarovky papierove (nemaju moc radi mince eurove, ku koncu pobytu sa ich snazili zamienat na papierove). Nas "upratovac" nam par krat za pobyt prichystal aj labutku alebo srdiecko z uterakov a lupenov kvetov. Bolo to naozaj velmi pekne. Taktie na recepcii sa da dohovorit, ak nieco potrebujete. My sme komunikovali po anglicky. Hotel ma aj taky maly "trh". Treba ale ratat s tym, ze je tam o nieco drahsie ako v meste. Do mesta sa da objednat odvoz z hotela, my sme v rami pobytu mali vylet od cestovnej kancelarie, boli sme pozriet mesitu s delegatom sice domacim ale dalo sa s nim po cesky dohovorit. Nova mesita je naozaj krasna a zobral nas do Bazaru na nakupy, parfumerie a na ich typicky ibistekovy caj do kaviarne. Co nas stvalo bolo, ze sme mali v kupelni mrtveho svaba a niekoko dni nam ho neodpratali (mali sme prizemnu izbu a pod dverami su dost skary a taktiez terasa vedie rovno do zelene, akokeby do zahrady, takze nalezu chrobaky :) ).
Šport a zábava:
starstarstarstarstarstar
Hotel poskytuje 1bazen, ktory je pri "hlavnej" plazi (na tu sa da zist bud po schodoch-cca 100 alebo vlacikom, ktory vas tam odvezie). Taktiez su tu tobogany (tie maju vlastny taky mensi bazen a je tam clovek, ktory strazi, aby sa nic nestalo), su vypnute v case obeda a zapnute cca do 5tej hodiny, potom sa uz zacina stmievat a nesvieti ani na plaz ani na bazen slnko. Dalsi bazen je medzi bungalovmi, kde su aj dalsie useky plaziciek. Tam sme ale my nechodili, chodili sme na tuto hlavnu. Su tam aj animatori, robia cely den program - sipky, futbal, aqua aerobik (ten bol super, cvicilo sa v mori), petang a tiez detsky program a vecer byvaju v tzv. Amfiteatri predstavenia (my sme boli na stvarneni muzikalu Mama mia a velmi sa nam to pacilo).
Stravovanie:
starstarstarstarstarstar
Ja si myslim, ze kazdy si vyberie, aj ked stretli sme aj cechov, a ti naozaj nadavali na jedlo, ze si nemaju z coho vybrat, my sme to nechapali, lebo vzdy sme si nasli, co nam chutilo. Na ranajky byva velke mnozstvo peciva, roznych cerealii s jogurtom, medom, lekvarmi. Robia cerstve sisky, palacinky, omelety priamo pred vami. Taktiez byvaju parocky, vajicka, ovocie, atd. Na pitie je taka malinovka, asi nieco ako nas sirup. V hlavnej jedalni su bandasky s vodou (1s malinovkou a 1s vodou). A je tam aj bar, kde si viete zobrat aj ine napoje. Pre balenu vodu (1,5litrovu) sme si chodili do baru (ten je otvoreny od 10tej). Je samozrejme v cene zajazdu len si pytaju cislo vasej izby, tak sa nezlaknite :) Obedy byvali roznorode - bud ste si vedeli dat obed priamo v bare na plazi, tam byval mensi vyber (pizza, ryza, zemiaky, priamo vzdy kuchar tam robil nejake maso,kolace) alebo v hlavnej budove to iste, ale vo vacsom. Niekde byval aj poobede snack, videli sme ludi ako jedia take male hamburgery s hranolkami. Na plazi v bare taktiez pitie zdarma. Vecere boli obdobne obedom, ale byvali aj polievky (moj priatel si ich velmi chvalil), cestoviny, panenka, kurence, ryza, zelenina a kolaciky od vymyslu sveta. Co sa tyka faraonovej choroby, tak treba si hlavne davat pozor na prilis studene napoje, nepit ich, ked ste rozhoruceny z plaze. Ovocie sme nejedli a ani nic co nebolo teplene upravene.
Pláž:
starstarstarstarstarstar
Najkrajsia na akej som bola, a to som uz pochodila toho dost :) Dokonca moj priatel, co predtym nikdy nesnorchloval, nechcel vyjst z vody aj niekoko hodin. Plaz je pieskova, lehatok si myslim dost. My sme chodili tak o 8:30 a vzdy sme si nasli lehatka. Na plazi a hore pri bazene vymenou za karticku od izby vam daju uteraky, ktore treba pri odchode na izbu vratit. Vstup do mora je pozvolny, more krasne ciste, je vidno aj niekolko metrov do hlbky. Je vidno vela vela podmorskej krasy priamo v hoteli, kde je taky utes a pri nom vela zivocichov. More teplucke, cistucke, odporucam aj rodinam s detmi. My sme boli aj na vylete lodou sa snorchlovat (kupovali sme to od tunajsich) a boli sme spokojny. Bol to vylet na ostrov Utopia - nadherny malicky ostrov, ktory byva pocas prilivu zaplaveny. S obedom na lodi a 2zastavky na snorchlovanie. Velka vyhoda hotela este je, ze tu nesmu kotvit lode.
Odporúčali by ste hotel Vašim známym?Áno
Zodpovedá podľa Vás hotel popisu v katalógu CK?Áno
Zodpovedá podľa Vás kategória hotela?Nie
Pomer cena/celkové služby:primeraný
Vaše meno:Katarína Slováková
Ako často v priemere cestujete na zahraničné dovolenky?2x za rok
Prejsť na stránku hotela