02/33872835

kontakty Pon-Pia 9:00-17:00

Kvalitný hotel ~ Recenzia hotela Steigenberger Al Dau Beach (5*)

Táto stránka je súčasťou starej verzie nášho webu. Niektoré odkazy a informácie už môžu byť zastaralé alebo neplatné. Aby sa Vám zobrazovali aktuálne ponuky a informácie, prejdite prosím na nové stránky:
Travel.Sk   
Titulná stránka, vyhľadávanie zájazdov
Titulok príspevku:Kvalitný hotel
Váš vek:46-60
Zloženie cestujúcich:skupina/partia
Termín pobytu:jún 2010
Trvanie:9-12 nocí
Dátum pridania:11.06.2010
Čím vyššie hodnotenie, tým je lepší dojem
Celkové hodnotenie:
starstarstarstarstarstar
Veľmi kvalitný hotel vo swahilskom štýle s nemeckým majiteľom, čo dáva záruku kvalitných služieb a čistoty. Nemecký rukopis je vidieť všade.
Poloha:
starstarstarstarstarstar-blank
V južnej časti Hurghady - blízko Sakkaly - kam sa dá dostať taxikom za 2 Eurá, ale hotel je na pobrežnej promenáde, kde je nespočetné množstvo ďalších hotelov, obchodíkov a zábavných podnikov. V Sakkale je to to isté len viac špiny. Ulice a promenáda v okolí hotela sú relatívne čisté. Hotel má naozaj rozsiahly areál s príjemnou a udržiavanou rozľahlou záhradou, veľa zákutí, ktoré sa vám počas pobytu ani nepodarí všetky spoznať, všatko je elegantne zladené, záhrada plynule pokračuje do golfového areálu, kde sú umelé vodné plochy (zákaz kúpania) so skalami a vodným rastlinstvom. Hotel má obsahom vody najväčší systém bazénov. Jeden s morskou vodou, vyhrievaný, ďalšie sú so sladkou vodou asi v teplote mora (v niektorých recenziách som čítal, že voda je v bazénoch veľmi studená, už to však nie je pravda, voda je príjemná, často o niekoľko stupňov teplejšia ako v mori, pričom more malo teplotu 26-27 st.C) Súčasťou systému bazénov sú jacuzzi, tiež plytké bazény s ponorenými lehátkami, vodný bar, kde sedíte na stoličkách ponorených vo vode..., zaujímavá je umelá rieka, po ktorej a plavíte na gumených kolesách potiahnutých textíliou, je tam umelý prúd, ktorý vás pozvoľna pomaly nesie celým areálom... O bazény, čistotu vody a okolia sa veľmi dobre starajú, márne som hľadal niečo, čo by som mohol vytknúť...
Ubytovanie:
starstarstarstarstarstar
Elegantné izby - 95% sú s výhľadom súčasne na areál, bazény a more. Izby sú veľké, zariadené kvalitným nábytkom, všetko je v swahilskom štýle len z prírodných materiálov - drevo, kameň, sklo, kov, takmer žiadne plasty, prírodné zemité farby - krémové pieskové, hnedé - sú premyslene zladené v celom hoteli. Elegantná kúpeľňa so všetkým, čo k tomu patrí. Veľký balkón, minibar, chladnička, kávová konvica atď. Dobre regulovateľná klimatizácia a tiež aj mechanický ventilátor typu stropnej vrtule.
Služby:
starstarstarstarstarstar
Bezchybné služby, personál milý, nevtieravý, (na rozdiel od obchodníkov v okolí). Nepožaduje bakšiš, ale ak dáte malú pozornosť, sú vďační. V hoteli je banka - môžete si zmeniť peniaze, my sme si však nemenili, vystačili sme len s eurami. Ale počas výletov - napr. v Káhire na niektorých toaletách sa dalo platiť len egyptskými librami... Inde zas Vám po zaplatení eurami vydali egyptské libry, podľa ich niekedy nezmyselného kurzu... často bol kurz dolára vyšší ako eura (pri presviedčaní u obchodníka o opaku -aj tak neuspejete... V rámci hotela aj pekné wellness s masážami... Na pláži vám chodia ponúkať kozmetické služby, manikúru, pedikúru, úpravu vlasov a pod., priamo na pláži je stánok s možnosťou masáží... Ak máte záujem cestovať do Sakkaly (5-7 km), nahlásite sa deň predtým v buziness centre v lobby hotela - bezplatne vám pripravia malý mikrobus, ktorý vás tam odvezie - bez ohľadu na počet osôb - a príde pre vás.
Šport a zábava:
starstarstarstarstarstar
V niektorých recenziách som čítal, že v tomto hoteli nie sú animačné programy. Lenže majiteľ si zrejme názory klientov dobre zmapoval, a počas nášho pobytu boli zabezpečné všetky možné animačné aktivity - počnúc vodnou gymnastikou, hrami vodného póla,pláž. volejbalu, golfové kurzy,kurzy latino tancov až po každodenné - večerné programy - brazílska noc, čínsky cirkus, arabský folklór, núbijské tance, brušné tanečnice a pod..., každý večer diskotéky v hotelovom Shangalulu pube... V lobby hotela každodenne príjemná živá hudba v podaní černošského klavíristu, niekedy živá hudba aj v jedálni počas večere... Na pláži vodné bicykle, motorové skútre, možnosť lyžovania, aj padákové lety,mnohé aktivity sú zarátané v all inclusive...
Stravovanie:
starstarstarstarstarstar
Chutné jedlá, pripravia vám aj minútky, okrem hotových šalátov vám personál urobí šalát z vami vybranej zeleniny, okrem nakrájanej šunky a mäs. výrobkov, vám čerstvo nakrája vami vybranú šunku a pod., Jedlá sa čiastočne obmieňajú (povedal by som, že asi 20 % sa obmieňa, ostatné bývajú tie isté...) Veľký výber pečiva a ovocia a veľmi veľký výber rôznych sladkých dezertov, zmrzliny a pod. Pomerne rýchlo reagujú na vaše želania(u Arabov to nie je bežné), rýchlo vám upracú stôl, prinesú príbor, dolejú...
Pláž:
starstarstarstarstarstar
Hotel má údajne jednu z najdlhších súkromných pláží - meria 400 m. Pláž je čistá, denne ju čistia. Nikde som nevidel v piesku ohorky z cigariet, či plastové vrecká... Široké drevené slnečníky sa striedajú s plátenými, drevené lehátka s matracmi a osuškami - všetko je v cene pobytu, upraviť slnečník a matrace, ako aj natiahnuť osušku na matrac vám príde personál... každý slnečník s lehátkami má dreveno-plátenú paravánovú zástenu, ktorá vám zabezpečí súkromie, dá sa voľne upravovať. Úplne zázračným v Egypte je rozprávkové more so svietivo belaso-tyrkysovou vodou a veľkým množstvom drobných rybičiek. More pri tomto hoteli je plytké a ešte takmer po 100 m ste len po kolená vo vode, čo niektorým nevyhovuje. Je to však dobre z toho dôvodu, že kým sa dostanete do hlbšej vody, pozvoľna si na teplotu vody zvyknete. Jedinou nevýhodou tejto vody je to,že si na ňu môžete vytvoriť závislosť a nebude sa vám chcieť z nej vyjsť.
Odporúčali by ste hotel Vašim známym?Áno
Zodpovedá podľa Vás hotel popisu v katalógu CK?Áno
Zodpovedá podľa Vás kategória hotela?Áno
Pomer cena/celkové služby:dobrý
Vaše meno:Rudolf
Ako často v priemere cestujete na zahraničné dovolenky?2x za rok
Prejsť na stránku hotela