02/33872835

kontakty Nedeľa - Voľno

krásne pláže, vynikajúci delegát ~ Recenzia Shedwan Golden Beach (3*)

Táto stránka je súčasťou starej verzie nášho webu. Niektoré odkazy a informácie už môžu byť zastaralé alebo neplatné. Aby sa Vám zobrazovali aktuálne ponuky a informácie, prejdite prosím na nové stránky:
Travel.Sk   
Titulná stránka, vyhľadávanie zájazdov
Titulok príspevku:krásne pláže, vynikajúci delegát
Váš vek:35-45
Zloženie cestujúcich:skupina/partia
Termín pobytu:august 2011
Trvanie:9-12 nocí
Dátum pridania:31.08.2011
Čím vyššie hodnotenie, tým je lepší dojem
Celkové hodnotenie:
starstarstarstarstar-blankstar-blank
Boli sme dve sestry, nečakali sme a ani nehľadali luxus; čítali sme predošlé recenzie. Hľadali sme krásnu a veľkú pláž, teplo, milých ľudí a pokoj. A to sme tu našli. Odchádzali sme spokojné, oddýchnuté a opálené. Najslabšia je strava, ale kvôli tej sme sem nešli. Vlastne sme v tom teple hlad ani nemali. Stále sme pili. Personál je milý a pracovitý, nikdy nám nič nechýbalo, ale je fakt, že je to jeden z najstarších hotelov v Hurgade (25 rokov). Robia, čo môžu. Spoznali sme viacero zaujímavých Slovákov, poznali správanie a črty viacerých národov a hrdo konštatujeme, že sme rady, že sme Slovenky. Domorodci nás pokladajú v tejto spleti národov za kultúrnych a dobrých ľudí. Podľa toho sa k nám aj správali. Prekážalo nám vyčleňovanie (aj farbou prúžkov) Francúzov, všetko mali oddelene (stravu), vraj si priplácajú, mali aj svojich animátorov a svoj program.
Poloha:
starstarstarstarstarstar
Hurgada je strašne rozsiahla oblasť (cestou do Luxoru sme brali aj Slovákov a Čechov z iných hurgadských hotelov, po hodine a pol sme boli stále v Hurgade). Hotel je v centre starej Hurgady, je to jeden z prvých 3 hotelov, preto sa niet čo diviť, že nemá prvky súčasných zábavných -land parkov. Zato má tri krásne pláže s nádhernými palmami. Do mesta sme sa dve ženy báli vyjsť, možno sme urobili chybu, predposledný večer sme zistili, že vpravo od vchodu (čelom k nemu) je rad obchodíkov so serióznymi predajcami (ochotne nám zmenili egyptské libry za eurá, vlastne dal všetky eurá, čo mal, namiesto zvyšných 5 eur, ktoré do sumy chýbali, dal 5 dolárov). Vo vedľajšej parfumérii som si zabudla kúpenú kabelu, priniesli mi ju do obchodu, v ktorom som práve bola. V centre Hurgady sme neboli, vraj sme o nič neprišli, neodbytných predajcov som si užila v Luxore. Hneď na druhej strane cesty je lekáreň (tu sme si kúpili diax (1,90) - náš endirex, ktorý sme preventívne užívali, takže žiadna faraón. choroba nás nezastihla; inak u nášho sprievodcu sme si kúpili antinal za 1 euro; pre istotu). Hotel je hneď na pláži.
Ubytovanie:
starstarstarstar-blankstar-blankstar-blank
Komplex tvorí hlavná časť, to je tá časť, ktorá je na fotkách, pričom hlavná čelná budova sa rekonštruuje (známky práce sme ani len náznakom nevideli), krídla sú dvojposchodové, bývali sme v jednom z nich na druhom poschodí. Všetky majú bočný výhľad na more. Zo zadnej časti, kde sme mali vchod do izby, vidno na miestnu pláž (kde boli zriedkavo domorodci, aj to až po západe slnka), lekáreň, cestu a časť Hurgady. No a nádherné more. Vo všetkých izbách je jednoduché, ale funkčné zariadenie, chladnička malá a prázdna (vodu sme si kúpili raz v obchode vedľa lekárne 3 1,5l fľaše za euro, potom už nie, lebo napiť nám dali všade a vždy; nepotrebovali sme to.), klimatizácia hučí, ale hučala nám napr. aj v Grécku. Závesy ťažké, dvojité, na balkóne staršie ratanové stoličky a stôl, postele dobré, denne prezliekané, veľké zrkadlo so stolíkom, vstavané dvere na chodbe boli tiež celé zrkadlové. Hmyz sme nemali, okrem lenivých komárov, ale platí na ne repelent.
Služby:
starstarstarstarstarstar
Pod službami rozumiem personál. Ten bol skvelý, stále a v jednom kuse pracovali. Trikrát sme za celý pobyt nechali na vankúši euro (to posledné ráno v deň, keď sme odchádzali), raz sme mali z uterákov labuť, druhýkrát (bez akéhokoľvek bakšiša 3 dni dozadu) krokodíla. Uteráky vymieňané denne, toaletný papier vždy dva kusy k dispozícii. Vo všetkých baroch pracovali ochotní, milí a stále usmievaví čašníci, nalievali všetko, čo si kto zaprial, vedľa baru na recepcii bola voda, z ktorej sme si mohli čapovať do vlastných fliaš, dokonca mi načapovali do 1l fľaše sami od seba to, čo som chcela. Zo stolov na pláži i vo vstupnej hale stále odnášali poháre. V záhradách každý deň neustále pracovali ďalší pracovníci. Dvakrát "vydymovali" strašne hučiacim strojom hmyz v celom areáli. Vraj na prízemiach boli šváby. Osobitne chcem vyzdvihnú služby delegátov CK Medina. Bez problémov sme prešli obrovskou letiskovou halou (CK mala všade rozostavených ľudí s tabuľkou CK, ktorí nás nasmerovali ďalej) cez všetky štácie až k východu, kde nás vyzdvihla Jana, a keďže sme boli cez túto cestovku len 2, mali sme objednaný taxík, takže sme na nikoho nečakali. V hoteli nám bez bakšiša vybavila dobrú izbu, takú, akú sme chceli (inak bežne izby vymieňajú, ak nie ste spokojní). Potom si nás prevzal delegát Ahmed "Fešák" (jazykový samouk!), ktorý bol k dispozícii tuším 4-krát počas nášho pobytu, stále napísal do knihy na recepcii, kedy príde, a prišiel včas a veľmi nám pomáhal. Stalo sa, že dlho sedel sám a čakal. Výlety s ním sú vynikajúce, boli sme s ním v Luxore, chodí aj na Giftun. Ochotne vytelefonoval lekársku radu, pomohol nám zorientovať sa v cenách a nákupoch, vo zvykoch, ale aj upozornil na negatíva a nástrahy. Takúto starostlivosť delegátov som ešte nezažila. Neustále sa usmieval a vtipkoval.
Šport a zábava:
Boli možnosti, ale my sme ich nevyužili. Videli sme cvičiť ľudí vo fitnesku na pláži, my sme však uprednostnili plávanie v mori. Využili sme skvelú masáž s kokosovým pílingom v masážnom centre na pláži. Sestre pomohli so spálenou kožou, dokonca na pláž jej priniesol jeden zo zamestnancov zmrazený jogurt. Je pravda, že sú dosť dotieraví, ale musia byť, inak ich šéf vyhodí. A práca v Egypte je vzácnosťou. Večerné animačné programy sme veľmi nevyužívali, boli sme po celom dni uťahané, väčšinou sme odpadli a spali (inak, o siedmej je tam tma). Raz sestra využila diskotéku, rozhýbalo sa vtedy viacero dospelých, tancovali bosí. O 24.00 však končili, zamestnanci tam ťahajú takmer celodňovky. A s úsmevom a ochotne. Úsmevy im mrzli, keď prišli obrovské rodiny či klany Rumunov.
Stravovanie:
starstarstar-blankstar-blankstar-blankstar-blank
Nešli sme na dovolenku kvôli jedlu, takže budem možno málo prísna. Fakt je, že to je najslabšia časť tohto hotela. Síce sa snažia, ale aj tak. Stravovali sme sa vo veľkej akoby závodnej reštaurácii, uzavretej, čo mne prekážalo, ľudia stáli v rade, čo som doteraz nezažila, lebo pri OI sme vždy pristupovali ku každému jedlu v samostatnom rade, tak sa to rozložilo. Na večere sme chodievali málo, stále bol pred siedmou už zhluk ľudí pred jedálňou, a aj keď je miestnosť veľká, kapacitne nestačila, púšťali dnu po uvoľnení stola... To sa stávalo len pri večeriach. Raňajky aj obedy boli normálne. Strava priemerná, nezomierali sme však od hladu. Snažia sa vyhovieť Európanom a varia európske jedlá, čo však nevedia. Mohli by aspoň raz ponúknuť dobrú egyptskú kuchyňu. Koláčiky stále rovnaké, piškótový základ, na povrchu stále iný džem, čokoláda, poleva... Polievku som nemala ani raz, nechcela som riskovať. Sestre bolo po rybacej zle. Len raz bola baklava a iné medové koláče, a boli dobré. Majú výborné syry, pečivo, niekedy aj ryba sa im podarila, stále kuracie, ale aj hoväzie, raz pečeň (dobrá) atď. Množstvo čašníkov behalo a upratovalo neprestajne, tie stoly po Rumunoch som im nezávidela, niekedy to bolo, akoby tam jedli prasce. Mala som pocit, že prišli na dovolenku iba jesť. Ale aj podaktorí Rusi nepoznali mieru. Inak, bolo ich tam dosť, ale neboli hluční. Dalo sa. Voda, džúsy, káva (vynikajúca), čas stále k dispozícii aj v jedálni. Zlú skúsenosť máme s podaktorými otravnými čašníkmi, ktorí si trúfli dať Slovenske (niektoré ženy niektorých národností tam totiž chodia robiť prostitúciu) telefónne číslo a dosť drzo sa pri odmietnutí správal. Mohla by som mu byť matkou, čo im zjavne neprekáža, keďže majú zákony čo sa týka ženby dosť tvrdé.
Pláž:
starstarstarstarstarstar
Vynikajúca a nádherná. Kvôli nej sme si tento hotel vybrali a neľutovali sme. Ide o 3 pláže, vždy poloprázdne, keďže sú veľké (niektoré 5* hotely majú pláž veľkú ako tu jedna), nikdy nebola núdza o slnečník, nemuseli sme si ráno chodiť uterákmi obsadzovať miesto. Jedna pláž je plytká, dlho malá voda, tam boli väčšinou s malými deťmi. Je tu však aj bohato živočíchov, utekal tu predo mnou 50 cm krab. Krabov je veľa, ale sú strašne plaché, vôbec ich nevidíte. Medúzy boli, viac mŕtve aj to v dni, keď bolo 47! stupňov, popŕhlili len fialové (dievčatko ju chytilo do rúk), ale bolo ich málo a do večera to bolo uzdravené (ako žihľava). Na tejto pláži je občerstvenie, od 10 - 18.00 (hranolčeky, hot-dog, pitie všakovaké, aj alkohol). Druhá pláž pláž je na plávanie, s hudbou, tiež bar s pitím, tu v pozadí kotvila malé bárky, ktorými chodili miestni na lov. My sme využívali 3. pláž, lagúnu obkolesenú palmami, v ktorej sa dalo pohodlne plávať. Z druhej strany lagúny sa dalo šnorchlovať, sú tam koralové útesy, krásnofarebné rybičky, čierne ježe s dlhými pichliačmi, pri fotení sme dokonca hneď pri móle videli obrovskú korytnačku. Nadšený hluk ľudí ju však vyplašil a ponorila sa do hlbšej vody. Miestami som pri pohľade z vody v lagúne mala pociť, že sa dívam na gýčovitý prifarbený obrázok: piesok, slnečníky, palmy a azúrové more. More má všetky odtiene azúrovej farby. Nepoznám krajšie, a to som bola pri šiestich moriach.
Odporúčali by ste hotel Vašim známym?Áno
Zodpovedá podľa Vás hotel popisu v katalógu CK?Áno
Zodpovedá podľa Vás kategória hotela?Áno
Pomer cena/celkové služby:primeraný
Vaše meno:
Ako často v priemere cestujete na zahraničné dovolenky?1x za rok
Prejsť na stránku hotela