02/33872835

kontakty Pon-Pia 9:00-17:00

Dokonalý oddych ~ Recenzia The Grand Resort (4*)

Táto stránka je súčasťou starej verzie nášho webu. Niektoré odkazy a informácie už môžu byť zastaralé alebo neplatné. Aby sa Vám zobrazovali aktuálne ponuky a informácie, prejdite prosím na nové stránky:
Travel.Sk   
Titulná stránka, vyhľadávanie zájazdov
Titulok príspevku:Dokonalý oddych
Váš vek:46-60
Zloženie cestujúcich:pár
Termín pobytu:august 2011
Trvanie:9-12 nocí
Dátum pridania:05.08.2011
Čím vyššie hodnotenie, tým je lepší dojem
Celkové hodnotenie:
starstarstarstarstarstar-blank
Hotel Grand Rezort patrí k hotelom vyššej kategórie čo do kvality ponúknutých služieb, ubytovania a stravovacích možností. V Egypte sme strávili dovolenku 2x a myslím si, že sme aspoň trošku spoznali krajinu, jej históriu, pamiatky a prírodné krásy. Išli sme tam nielen za oddychom pri mori, ale aj poznaním a fakultatívne výlety, ktoré sme absolvovali, našu túžbu naplnili. Egypt je však krajina veľkých kontrastov. Iný je život v rezortoch, za bránami hotelov a na súkromných plážach ako vonku. Tam je život tvrdý a neľútostný. Aspoň nám Európanom sa tak javí. Ale súčasní Egypťania to berú ako samozrejmosť. Nevadia im haldy odpadkov, chatrné príbytky, nedostavané domy, nedokončené cesty a chodníky, nevadí im, že deti napr. z beduínskych osád nechodia do školy.... V turistických oblastiach ich pochytil ošiaľ predávať a zjednávať, handrkovať sa, speňažiť akúkoľvek službu či informáciu. A to mi trochu vadilo, že ste nemohli prejsť nerušene napr. okolo hocijakého obchodíka bez toho, že by vás neoslovili a doslova neťahali za ruku a chceli vam silou-mocou niečo nanútiť.
Poloha:
starstarstarstar-blankstar-blankstar-blank
Grand rezort nemá najlepšiu polohu. Nie je priamo pri mori. Museli sme prejsť síce nie moc frekventovanú cestu a celý areál sesterského hotela Grand. Zaslúžil by si byť priamo na brehu mora. Pretože veľa hostí zostávalo pri bazénoch a veľa hostí ak odišli k moru sa nevracalo sa na obed.
Ubytovanie:
starstarstarstarstarstar
Ubytovaniu sa nedá nič vytknúť. I keď zariadenie izieb má už slávu za sebou a čosi pamätá. Izby sú až nadpriemerne rozľahlé, s balkónom, klimou , chladničkou a TV prijímačom. Každý deň, ak hosť ovšem chce, vymieňajú posteľnú bielizeň, uteráky, plážové osušky vám tiež menia priamo na izbe. Je len prirodzené, že izbovej službe nechávate denne všimné v podobe napr. 1 USD alebo 1 €.
Služby:
starstarstarstarstarstar
Všetky poskytované služby sú na slušnej úrovni. Všade zdvorilosť, ochota a pohotovosť. Dokonca v Magavish funguje aj poliklinika, ktorú spoluvlastní Slovenka a v prípade zdravotných problémov pošlú pre pacienta osobné auto, ktoré odvezie a dovezie nazad. Počas nášho pobytu tieto služby využilo pomerene veľa klinetov, pretože sa medzi nami vyskytlo dosť žaludočných potiaží, spôsobených zmenou prostredia, stravy a pôsobením ďalších faktorov.
Šport a zábava:
starstarstarstarstar-blankstar-blank
Tak túto oblasť neviem naisto posúdiť, pretože som využila len zoparkrát cvičenie v mori. K dispozícii boli tenisové kurty, biliard a stolný tenis všetko za polatok. Na pláži sa hral volejbal.
Stravovanie:
starstarstarstarstarstar
Strava bola vynikajúca, rozmanitá. Každý aj ten najväčší gurmán si musel prísť na svoje. Jedlo sa ponúkalo vo viacerých jedálňach na terase i vnútri. Kto mal chuť na grilované mäsá mohol si na ne počkať priamo pri bazéne. Napr. raňajky sa podávali od 7.00 do 10.30 takže aj spáči to stihli. Za 12 dní som ani nestihla všetko ochutnať taká bola ponuka.
Pláž:
starstarstarstarstarstar
Pláž bola dobre udržiavaná, čistá a rozsiahla. O miesta nebola nikdy núdza. Lehátka by mohli už obmeniť, hlavne matrace na nich. Na pláži boli 2 suché bary s dostatkom alko i nealko nápojov, káva, čaj, nanuky a v bazéne v hoteli Grand bol a pool bar. Služby však fungovali len do 17.00, pretože sa už o 18.000 začalo pomaly stmievať. Na škodu bolo, že neboli pri pláži dostupné koraly na šnorchlovanie. Muselo sa dosť ďaleko a hlboko do mora za nimi plávať alebo prejsť cez nezastavaný pozemok v susedstve, čo bolo dosť nepríjemné, lebo si tam domorodci urobili smetisko... Občas sme cítili výpary z pristávajúcich a tankujúcich lodí. More však bolo úžasné a piesok na pláži tiež.
Odporúčali by ste hotel Vašim známym?Áno
Zodpovedá podľa Vás hotel popisu v katalógu CK?Áno
Zodpovedá podľa Vás kategória hotela?Áno
Pomer cena/celkové služby:vynikajúci
Vaše meno:
Ako často v priemere cestujete na zahraničné dovolenky?2x za rok
Prejsť na stránku hotela