02/33872835

kontakty Pon-Pia 9:00-17:00

August 2015 - SULTAN OF DREAMS ~ Recenzia hotela Sultan of Dreams (5*)

Táto stránka je súčasťou starej verzie nášho webu. Niektoré odkazy a informácie už môžu byť zastaralé alebo neplatné. Aby sa Vám zobrazovali aktuálne ponuky a informácie, prejdite prosím na nové stránky:
Sultan of Dreams ★★★★★
Turecko / Side / Kizilot
Travel.Sk   
Titulná stránka, vyhľadávanie zájazdov
Titulok príspevku:August 2015 - SULTAN OF DREAMS
Váš vek:26-34
Zloženie cestujúcich:rodina
Termín pobytu:august 2015
Trvanie:9-12 nocí
Dátum pridania:31.08.2015
Čím vyššie hodnotenie, tým je lepší dojem
Celkové hodnotenie:
starstarstarstarstar-blankstar-blank
Ak mám byť úprimný hotel nedosahoval úroveň 5 hviezdičiek - korektné hodnotenie hotela v európskom štandarde 3+ maximálne 4 hviezdičky. Hlavným problémom podľa môjho názoru je, že ide o čisto turecký hotel, s tureckým manažmentom a prevažne tureckou klientelov. V prípade ak by som za dovolenku mal zaplatiť plnú cenu, ktorú požaduje cestovná kancelária, rozhodne odporúčam v tejto cenovej kategórii hľadať niečo lepšie a kvalitnejšie. Celkové hodnotenie hotela - hotel ma ničím neohúril a ani neprekvapil, odporúčal by som ho skôr pre menej náročnejšiu klientelu, ktorá ešte nevie posúdiť rozdiel medzi urovňou poskytovaných služieb v štandarde 5 hviezdičiek a službami ultra all inclusive v Európe a krajinách ako Turecko, Egypt, Tunis.
Poloha:
starstarstarstarstar-blankstar-blank
Hotel je situovaný v malej dedinke Kizilot, po ľavej strane hotela je situovaný ešte jeden hotel, následne cintorín a zopár obchodíkov s lacným trhovníckym tovarom. Na pravo od hotela sa nachádza pár lacných obchodíkov s trhovníckym tovarom a následne už iba voľná plocha tvorená prevažne pieskom (je to verejná pláž). K hotelu nevedie spevnená cesta (je tam len zmes piesku a hliny). Z toho dôvodu je asi ideálnejšie zdržovať sa iba v hotelovom kompelxe. Priamo pred hotelom je menšie detské ihirsko. V okolí hotela okrem návštevy pár obchodíkov s trhovníckym tovarom nie je čo robiť.
Ubytovanie:
starstarstarstarstarstar-blank
Hotel sa skladá z dvoch častí - prvá časť, 6 poschodová budova situovaná ďalej od mora, v tejto časti ubytovávajú väčšinou slovensky a česky hovoriacich turistov (izby sú trošku menej komfortnejšie a viac zdevastvovanejšie ako izby v druhej zadnej časti a to aj napriek skutočnosti, že ide o novopostavený hotelový komplex, ktorý má iba 3 roky). Na prízemí sa nachádza recepcia a je to tam dosť rušné, zvuk sa prenáša aj do izieb situovaných na nižších podlažiach. Budova hotela situovaná v zadnej časti (je najbližšie k bazénom, resštaurácii, baru a k moru) má 5 poschodí,sú tam komfortnejšie zariadené izby ako v prvej budove situovanej v prednej časti, na prízemí a nachádza menší plavecký bázen, SPA centrum a kadernícky salón. Ak sa už rozhodnete pre tento hotel, rozhodne by som odporúčal ubytovať sa v tejto budove - stačí ak recepčnému naznačíte, že máte záujem o lepšiu izbu s výhľadom na more a bude stačiť 10 USD alebo 10 EUR a v prípade ak má voľné izby v tejto časti jednu Vám pridelí (nevýhodou však je, že skoro každý deň je počuť hlasnú hudbu z animačného alebo večerného programu, ktorý trvá cca do 02.00 ráno). Na izbe sa nachádza toaleta a sprchovací kút, fén na vlasy, uterák na ruky a osuška, vstavaná skriňa, trezor, dve, tri alebo štyri lôžka podľa veľkosti izby, tv, chladnička s minibarom, rýchlovarná kanvica. Podľa vyjadrenia recepčného, delegáta cestovej kancelárie a aj animátorov z 30 pridelených izieb sa mení 28.
Služby:
starstarstarstarstar-blankstar-blank
Vzhľadom na skutočnosť, že hotel bol v mesiaci august obsadený do posledného miesta personál hotela nestíhal (najviac sa to prejavovalo pri upratovaní izieb, výmene uterákov a dennom doplnaní minibaru na izbe). Občasné rady na jedlo v jedálni alebo vonkajšej restaurácii. Na základe informácii od delegáta cestovnej kancelárie a animátorov na izbách dochádza ku krádežiam hotovosti turistov (ja osobne som sa s tým nestretol, ale počas nášho pobytu sa to stalo 2 alebo 3 rodinám). Vedenie hotela po zhliadnutí kamerového záznamu situáciu vyhodnotilo tak, že na zázname nie je nič vidieť a odporučili sa turistom obrátiť sa na miestnu políciu.
Šport a zábava:
starstarstarstarstar-blankstar-blank
Areál hotela neponúkal nič okrem bazéna, tobogánov pinpongového stola a animačného programu. Na pláži požičovna lodí, vodných skútrov atď. Mimo hotelového komplexu možnosť zakúpiť si výlet prostredníctvom delegáta cestovnej kancelárie.
Stravovanie:
starstarstarstar-blankstar-blankstar-blank
Cestovná kancelária ponúka tento hotel so službami "ultra all inclusive". O ultra all inclusive v tomto hoteli nemôže byť ani reč resp. vhodnejšie pre menej náročnejšiu klientelu. Pokiaľ ide o nealko nápoje sú k dispozícii balené vody perlivé neperlivé, nápoje z post mixu - pepsi, mirinda, a džús (pomaranč, ananás, jablko), káva z automatu a čaj. Pokiaľ ide o alkoholické nápoje - pivo a iba nápoje z domácej produkcie, zopár miešaných drinkov (ale ich kvalita nič moc). Strava bola chutná, ale každý deň to isté (kurací kebab, pečené kura, kura na grile, ryby na grile, mini pizza, jeden druh cestovín s omáčkou, hamburger, hranolky, šaláty, ovocie, grilovaná zelenina atď.). Zákusky vyzerali lepšie na pohľad ako v skutočnosti chutili (o chutných malých francúuzskych koláčikoch nemôže byť ani reč). Jedlo bolo v poriadku len všetko je nedochutené a po týždny sa Vám to zunuje.
Pláž:
starstarstarstar-blankstar-blankstar-blank
Od hotela vedie k pláži pár schodov a následne drevené mólo osadené v piesku, po oboch stranách móla sú rady slnenčíkov (myslím, že množstvo postačuje), najväčší záujem je vždy o prvú radu :). Pláž je čistá, dosť odpadkových košov. Vstup do mora po malých kamienkoch ale cca. po 1,5 m sú už iba skaly - nie je to moc vhodné pre malé deti resp. staršie osoby. Osobne si myslím, že ten piesok aj ten štrk je tam iba navezený. A v mesiaci august tam boli dosť veľké vlny. Preto väčšina turistov trávila väčšinu času pri bazené.
Odporúčali by ste hotel Vašim známym?Nie
Zodpovedá podľa Vás hotel popisu v katalógu CK?Áno
Zodpovedá podľa Vás kategória hotela?Nie
Pomer cena/celkové služby:dobrý
Vaše meno:Maximilian
Ako často v priemere cestujete na zahraničné dovolenky?3x a viac za rok
Prejsť na stránku hotela