02/33872835

kontakty Pon-Pia 9:00-17:00

Nemôžem doporučiť ~ Recenzia hotela Scoglio della Galea (4*)

Táto stránka je súčasťou starej verzie nášho webu. Niektoré odkazy a informácie už môžu byť zastaralé alebo neplatné. Aby sa Vám zobrazovali aktuálne ponuky a informácie, prejdite prosím na nové stránky:
Travel.Sk   
Titulná stránka, vyhľadávanie zájazdov
Titulok príspevku:Nemôžem doporučiť
Váš vek:35-45
Zloženie cestujúcich:pár
Termín pobytu:september 2011
Trvanie:týždeň/6-8 nocí
Dátum pridania:15.09.2011
Čím vyššie hodnotenie, tým je lepší dojem
Celkové hodnotenie:
starstarstarstar-blankstar-blankstar-blank
1. Moja prvá recenzia dovolenky vôbec - dopredu hovorím, že motivácia je skôr negatívna. 2. Čítam ich len posledné dve-tri sezóny a obyčajne ma rozčuľujú hojne zastúpení kverulanti, pre ktorých je toto len jedna z mnohých foriem, ako znečisťovať priestor okolo seba svojimi výlevmi. 2. Uvedomujem si vysoko subjektívnu povahu takýchto hodnotení 3. Sám sa považujem za priemerne až nižšie náročného, dovolenkujem zatiaľ len v Sredomorí /Chorvátsko, Rodos, Kréta, Turecko, Sicília/, žiadny luxus, bežná stredná trieda. 4. Všade som si dobre oddýchol, nikde žiadna katastrofa, ale celkové dojmy sa líšia pomerne výrazne. 5. Táto dovolenka sa zaradí skôr ku slabšiemu koncu spektra.
Poloha:
starstarstarstarstarstar-blank
Veľmi pekné prostredie, skalisté pobrežie s vyhliadkami, pri dobrej dohľadnosti som priamo zo svojho lehátka na pláži pozoroval pobafkávajúcu Etnu a Stromboli. Táto položka ma v podstate nemôže zaskočiť - pretože pri dnešných možnostiach na nete nájdete čo chcete, vrátane 3D pohľadov cez napr. Google Earth, takže som prichádzal do "známej" krajiny. Pozor. Ak máte radi rušnejšie strediská, kde sa dá večer prechádzať po promenáde, zapadávať do podnikov, tancovať, obzerať vysvietené pamiatky, alebo podnikať výlety do okolia k prírodným pozoruhodnostiam, proste ak neobsedíte vo svojom rezorte, takto toto nie je pre vás. S jednou výnimkou. Cca 10 km od hotela je mestečko Tropea, ktorá je atraktívna svojou polohou, stojí na hrane impozantnej pieskovcovej skaly, pod ktorou je malá verejná pláž, kde sme sa výborne okúpali /predpokladám však, že keby sme tam neboli v septembri, sotva by sme sa cez davy predrali k moru/. Samotné mesto - pár uličiek, ktorých atmosféru mám síce veľmi rád - poznáte to - superúzke uličky, balkóny s vyveseným prádlom, kvetmi, okenicami, ošarpané fasády, poprdkávajúce mopedy a extrovertní stredozemci - ale v podstate platí - vidieť jedno - vidieť všetky. O všadeprítomných obchodoch s "prodotti tipici" z ktorých sa pravdepodobne väčšina priplavila z Číny škoda hovoriť, ale proti gustu ... Pozor. Tropeu vám budú núkať od rána do večera, ale ak ste skôr šetrivý typ, počítajte s tým, že za tých pár kilometrov výdatne zaplatíte. Verejná doprava samozrejme žiadna. Rent-a-car 50/d. Taxík 40. Minibus od hotela 10, ale nemáte istotu, že po vás príde včas a či nebude mámiť ďalšie peniaze za cestu späť, čo má byť inak v cene.
Ubytovanie:
starstarstarstarstarstar-blank
Hm. Začnem z lepšieho konca. Naša izba bola veľmi pekná, čistá, z balkóna exkluzívny pohľad na more. Zariadenie moderné, kúpeľna ako z talianskeho katalógu. Znovu pozor. Niekoľko typov izieb čo sa týka dispozície, zariadenia, polohy, dopredu nemáte šancu zistiť, čo vás čaká. Rezort je pomerne rozľahlý, vystavaný do kopca /architektonicky celkom príjemný, popri prevládajúcom gýči/. Spodné partie majú relatívnu výhodu najmenšej vzdialenosti od mora, ale z okna uvidíte betónový múr takmer na dosah ruky. Stredná časť je optimálna - skvelá vyhliadka, od mora primerane ďaleko. V horných partiách môžte znovu schytať vyhliadku nikam plus ako bonus už nezanedbateľnú vzdialenosť od mora. My sme mali optimálnu polohu, takže 5 hviezd. Vy budete možno mať smolu a dáte 1.
Služby:
starstar-blankstar-blankstar-blankstar-blankstar-blank
Nebol som prvýkrát v Taliansku, takže toto bolo asi najväčšie sklamanie, v minulosti to bola naopak prednosť. Nepredstavujem si napríklad, že pod ULTRA AI mi budú nápoje dávať v plastových jednodecových pohároch rovnako v jedálni, hotelovom či plážovom bare, ktoré sú otvorené vo veľmi obmedzených hodinách, tváriť sa pri tom neraz neveľmi ochotne a navyše ak si myslíte, že so svojou skvelou znalosťou angličtiny alebo nemčiny /nehovorím nevyhnutne o sebe/ skôr získate výhodu, tak to radšej utekajte po príručku taliančiny pre samoukov. Poznámka pre skôr narodených: cnie sa vám niekedy za mladosťou, kedy sme si obľúbili všadeprítomné fronty? Scoglio della Galea bude potom pre vás príjemné retro.
Šport a zábava:
starstarstarstar-blankstar-blankstar-blank
Nie som športový typ, respektíve môj spôsob športovania si nevyžaduje žiadne zariadenia. Tu si môžete zájsť do fitness centra /extra poplatok/, zahrať tenis, futbal /extra poplatok/, zastrieľať z luku /extra polatok/, na mori požičať člnok, bicykel /bez polatku za 30 minút/. Zábava. Tzv. animácie nie sú nikdy môj spôsob obveselenia sa, ale tu to bolo mimoriadne tragikomické. Detailami sa nechajte prekvapiť.
Stravovanie:
starstarstar-blankstar-blankstar-blankstar-blank
Raňajky sú všade viac či menej jednotvárne, s tým som zmierený. Tu sú k smrti nudné. Pozor na príchody v druhej polovici vymedzeného času, môže z tých pár položiek už niečo nebyť a keď som to pýtal, ak vôbec pochopili, tak to priniesli veľmi neochotne asi za štrvť hodiny /čakal som len z princípu/. Obedy a večere - niežeby som si párkrát nepochutil, ale len sem-tam nejaký fruttus de mare /zámerne používam singulár/ a len jeden druh nie zle ale nudne pripravenej ryby a prevarená pasta? - prosím vás, v Taliansku? Považujem to za hrubú neúctu k zákazníkovi a to aj v "len" štorhviezdičkovom hoteli.
Pláž:
starstarstarstar-blankstar-blankstar-blank
Pekná. Nepraktická. Žiadny katalóg vás samozrejme neupozorní, paradoxne aj recenzenti sú akýsi netypicky zdržanliví. Vstup do mora mimoriadne komplikovaný cez skalisté členité podložie, kde len za pár dní s pokojnejším morom mohol čovek ako-tak prejsť bez obáv o vyvrtnutý členok. Medúzky sú krásne éterické bytosti, ale fakt pŕhlia. Nie sú vždy. Ja som to prežil, ale sú citlivejší ľudia.
Odporúčali by ste hotel Vašim známym?Nie
Zodpovedá podľa Vás hotel popisu v katalógu CK?Nie
Zodpovedá podľa Vás kategória hotela?Nie
Pomer cena/celkové služby:neprimeraný
Vaše meno:MUDr. Juraj Frankovský
Ako často v priemere cestujete na zahraničné dovolenky?2x za rok
Prejsť na stránku hotela