02/33872835

kontakty Pon-Pia 9:00-17:00

Korfu - Aquis - Nikdy viac ~ Recenzia Labranda Sandy Beach Resort (4*+)

Táto stránka je súčasťou starej verzie nášho webu. Niektoré odkazy a informácie už môžu byť zastaralé alebo neplatné. Aby sa Vám zobrazovali aktuálne ponuky a informácie, prejdite prosím na nové stránky:
Travel.Sk   
Titulná stránka, vyhľadávanie zájazdov
Titulok príspevku:Korfu - Aquis - Nikdy viac
Váš vek:26-34
Zloženie cestujúcich:pár
Termín pobytu:júl 2014
Trvanie:2 týždne/13-16 nocí
Dátum pridania:15.07.2014
Čím vyššie hodnotenie, tým je lepší dojem
Celkové hodnotenie:
starstarstar-blankstar-blankstar-blankstar-blank
V podstate celkom fajn dovolenka, pláž bola pekná ale hotel nás dosť sklamal. Čakali sme trošku viac. Komplex je ladený skôr pre rodiny s deťmi a pre deti hlavne, no paradoxne by som sem ja svoje dieťa nezobral. Asi by som hľadal niečo čistejšie a novšie. Kto nie je ale až taký čistotný a zvládne aj "sparťanskejšie podmienky" nech sa páči. Korfu si môžem odškrtnúť zo zoznamu navštívených, viac-menej sme videli všetky zaujímavé miesta na pevnine. Určite sa sem už ale nevrátime a tým myslím Korfu celkovo. Vidieť že tu zastal čas a to veľmi veľmi dávno. Všetko tu chátra, nič sa skoro nerenovuje a pripomínalo mi to jednu neslávnu časť v Košiciach.
Poloha:
Ubytovanie:
starstar-blankstar-blankstar-blankstar-blankstar-blank
Prišli sme do hotela okolo pol deviatej ráno. Aj keď viem po Grécky (pracoval som tu dva roky) a prišli sme ako jediní na 2 týždne, ubytovali nás ako posledných o tretej po poludní a to nehovorím že ubytovali medzitým aj skupinu čo prišla po nás. To bude asi moje šťastie. Keby som sa neskamarátil medzitým s vozíkarom-grékom, čo nosí batožinu do izieb a ktorý sa o tretej pani na recepcii pýtal prečo nás jediných ešte neubytovala, tak by sme tam so ženou asi čakali ešte dlhšie. Hovoríme si nevadí, dáme tomu šancu aj tak. Dali nám izbu na prízemí v izbe pre vozíčkarov s výhľadom na strašnú záhradu. Zistili sme že netečie teplá voda, v noci nás budí obrovský ventilátor z klimatizácie čo ide z jedálne, cítiť smrad z jedálne keďže sme hneď vedľa nej. Tak sme poprosili o zmenu izby aj keď na recepcii nám zo začiatku iba dala opraviť teplú vodu. Dostali sme izbu pre zmenu nad jedálňou, kde bol smrad ešte horší, budil nás nad ránom neznámy zvuk, kopec komárov, postel široká ale zato krátka a čo bolo najhoršie strašne starý strunový matrac na ktorom sa nedalo vôbec spať lebo tie struny neskutočne tlačili. Vyskúšali sme ďalšiu noc na matrac dať iba deky ktoré boli pôvodne na posteliach a už to bolo lepšie. Ďalšiu výmenu izby som už radšej neriskoval a vydržali sme v nej do konca dovolenky. V obchode v komplexe predávajú štuple do uší a tiež prípravky proti komárom. Majú toho plný regál. Už viem prečo. . . Je tu aj výťah, sme na poschodí, ale je nefunkčný a je oň opretá na prízemí doska aj na poschodí a ide z neho smrad ako zo žumpy. Voda nám už teplá tečie ale nedá sa dobre regulovať, teda buď tečie horúca alebo len taká letná. Dá sa to vydržať tak to nechávame tak. Na schodisko cez deň vyteká po kvapkách voda - asi z klímy alebo z čoho a dá sa tam celkom kvalitne šmyknúť a pri troche šťastia zlomiť väz. Nefunguje nám DVD prehrávač, a keďže sme si doniesli filmy pretože sme sa báli či budeme mať večer čo na programe, išiel som ho reklamovať. Vymenili nám nový nasledujúci deň, a tento prehrá dokonca aj z kľúča.
Služby:
Animátorov to až na dvoch troch veľmi nebaví. Veľmi milý bol Slovák animátor - Marek, potom Stefanos - taký zlatý černoško. Naopak nemuseli sme aj viacerí slováci Samantu, ktorá je miestami až otravná a pripomína mi nejakú vzpieračku. Z animátorského programu by som určite vypustil tzv. "fit walking" čo je v podstate obyčajné prechádzanie sa po pláži čo asi každý radšej pôjde s rodinou alebo s priateľom /kou. Pri hoteli začína hneď malé mestečko Agios Georgios, kde je dostatok obchodíkov so suvenírmi a všeličím iným – tzv. supermarkety. Pokiaľ budete niečo kupovať odporúčam porovnať v zopár z nich ceny, pretože bývajú dosť odlišné a dá sa tak trošku ušetriť. Sme predsa stále zo Slovenska. V komplexe sú tie „akváriá s rybičkami čo objedajú nohy“ spolu s manikúrou a pedikúrou za poplatok a potom je ešte za poplatok herňa s biliardovými stolmi ... Tenis, basketbal, stolný tenis sú zadarmo. Tenis si treba rezervovať vopred. Do hlavného mesta Kerkyra ide denne autobus o 10:15 spred hotela a vracia sa z hl. mesta o 16:30, zasa priamo pred hotel. Idú aj iné spoje ale tie až z neďalekej zastávky – cca 20 min pešej chôdze. Cestou k zastávke sme našli aj malý pravoslávny ortodoxný kostol a po rozhovore s kňazom ktorý býva hneď vedľa sme šli pozrieť v nedeľu na ich omšu o trištvrte na deväť ráno. Boli sme aj na jednom výlete – taký okruh ostrovom ale neodporúčam. Všetci boli sklamaní, pretože sme sa skoro neustále iba viezli v buse s občasnými zastávkami na nákup suvenírov, aj to iba na pol hodinku. Prakticky to vyzeralo tak že sme sa viezli ale dve hodiny a pol hodinu sme mali možnosť pobehať po obchodíkoch s predraženými hlúposťami. Boli sme iba ale na dvoch miestach ktoré stáli za pozretie a to bol jeden výhľad nad Paleokastritsou a to druhé bol palác Achillion a záhrady, po ktorých sa prechádzala rakúska cisárovná Sissy. V autobuse som si samozrejme doobeda ešte stihol rozťať nohu na takom železe čo trčalo zo sedadla našej sprievodkine. Začala mi tiecť krv čo videl aj šofér ale žiaľ v lekárničke nič nemal čo by mi pomohlo. Asi majú inú povinnú výbavu. Tak som dúfal že len nedostanem otravu krvi. rem sprievodkyne Grékyne ktorá plynulo rozprávala po anglicky skoro celú cestu o ovciach a kozách na Korfu ale nikto jej nerozumel tam sedela aj sprievodkyňa češka, ktorá keď niečo hovorila tak to iba čítala z nejakej brožúry čo mala so sebou. Niekedy sa v tej záplave informácií dosť stratila tak to bolo chvíľami dosť komické. V mojom prípade ale aj iných slovákov to bolo ale skôr do plaču. Dať sa povoziť v autobuse za 40 ečok je také slovenské. Zbohom Korfu...
Šport a zábava:
Stravovanie:
starstarstar-blankstar-blankstar-blankstar-blank
Strava je pestrá dá sa vybrať z toho množstva ale vidieť tu že kvantita ide na úkor kvality. Jedlo je často nedovarené a nedopečené, dvakrát ma preháňalo - ešte že máme endiex. Sú vraj tématické večery, sú však slabé a nie je úplne jasné o aký večer sa presne jedná iba podľa roztiahnutej vlajky. V podstate mi prídu večere dosť podobné s miernymi obmenami. Nehovorím aby nám servíroval japončík suši ako sme to zažili v inom podobnom komplexe ale aby aspoň bola jasná téma večera. Čašníci cudzí z iných krajín a nestíhajú - hlavne v menšej reštaurácii Olive Tree. V baroch robia v rámci all inclusive kokteily ale iba do plastových pohárov z lacného a nekvalitného alkoholu. Frapé nie je zadarmo v rámci all inclusive tak to ma zamrzelo - v rámci all inclusive som to zažil prvý krát. Ale keď vidím že sa tu platí aj tak skoro za všetko veľmi ma to neprekvapilo. Pri večernom programe je cukrová vata a pukance ale iba za poplatok. Veľmi mi vadilo že polovica personálu nie je domáca ale iba cudzinci ktorí vedia iba po anglicky a aj to veľmi chabo. Domáci boli ale po komunikácii v ich domácej reči veľmi priateľskí tak aspoň aké také pozítívum.
Pláž:
starstarstarstarstarstar-blank
Pláž je pekná, čistá, upratujú ju denne. Piesková, ale pri vstupe do vody sú kamene - veľké okrúhliaky cez ktoré sa dosť zle ide. Je to ale iba na kraji a ďalej je piesok. Niektorí používajú obuv do vody. Stačí ale podísť pár metrov do pravej strany ak stojíme smerom k moru a tam je iba piesok, a tiež plytká voda. Doobeda je voda relatívne studená ale po obede okolo tej tretej ju slnko dostatočne prehreje. Z dvoch týždňov nám fúkalo stále okrem dvoch dní kedy voda dosiahlia odhadom ale 28 stupňov a bolo v nej ako vo vaničke. :) Raz v noci spŕchlo. Z teploty som mal zmiešané pocity. Na pláži nám bola dokonca často zima a ďalšiu dovolenku budeme určite zasa vyberať oveľa južnejšie. Za lehátka a slnečník sa platí 6 eur za deň. Trikrát za nami zabudol prísť vyberač a tak sme ušetrili. Vyberá to isto hotel lebo sme videli ako tržby za lehátka nesú dovnútra okolo šiestej večer. Odhadom to hodí denne ako sme tak rátali ale 600 eur minimálne, ale asi to je málo lebo na pláži je iba jedna sprcha (na takú pláž veľmi málo), nie je tu plavčík, nie je tu wc, nie je tu prezliekáreň (takže niektoré babky sa to snažili poriešiť svojsky :D ), chýba tu pármetrová hadica na poliatie volejbalového ihriska, pretože kohútik s vodou tu je (polievali sme ho ručne fľaškami). Otravujú tu černosi ktorí predávajú nejaké trápne náramky - vraj sú z Jamajky; ďalej nejakí číňania čo masírujú, a tí hneď dajú pokoj ale černosi sú otravnejší. Okrem nich tu vyrevuje pár individuí, ktorí predávajú šišky a melón ale takíto sú asi všade. Plusom a tiež raritou je, že medzi ľudí na pláži chodia dvaja čašníci a prinesú vám drink priamo k lehátku.
Odporúčali by ste hotel Vašim známym?Nie
Zodpovedá podľa Vás hotel popisu v katalógu CK?Nie
Zodpovedá podľa Vás kategória hotela?Nie
Pomer cena/celkové služby:veľmi zlý pomer
Vaše meno:Oskár Púčik
Ako často v priemere cestujete na zahraničné dovolenky?menej ako 1x za 2 roky
Prejsť na stránku hotela